• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2024

13:14

Ruska duma prelomila, čeka se potez Bundestaga! Moskva neće tolerisati umešanost Berlina u zločine Kijeva

EPA/Shutterstock

Vesti

Ruska duma prelomila, čeka se potez Bundestaga! Moskva neće tolerisati umešanost Berlina u zločine Kijeva

Podeli vest

Državna duma je na sastanku usvojila apel Bundestagu u vezi sa učešćem Berlina u zločinima kijevskog režima nad civilima i nanošenjem štete civilnoj infrastrukturi u Rusiji.

Parlamentarci pozivaju na objektivnu istragu o učešću vojnika Bundesvera u neprijateljstvima na teritoriji Ukrajine, prenosi TASS .

U dokumentu se navodi da je apel Nemačkoj usvojen u vezi sa informacijama o tome da nemačka vojna komanda razgovara o snabdevanju Ukrajine krstarećim raketama Taurus i njihovoj upotrebi za napad na kritičnu civilnu infrastrukturu u Rusiji, uključujući Krimski most.

Foto: Printskrin video

Taurus raketa

Zauzvrat, šef komiteta Vasilij Piskarev je rekao da ako Nemačka ne odgovori na apel ruske strane, onda se Komitet Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije može obratiti Generalnom tužilaštvu sa zahtevom da proveri generala Bundesvera zbog umešanosti u pripremu terorističkog napada na rusku teritoriju.

Foto: EPA

Analena Berbok o isporuci "taurusa"

Ranije je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla da Berlin treba pažljivo da prouči sva raspoloživa sredstva pre nego što Ukrajini isporuči rakete Taurus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija