• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.03.2024

22:20

Palestinski predsednik imenovao novog premijera, prethodni podneo ostavku

EPA

Vesti

Palestinski predsednik imenovao novog premijera, prethodni podneo ostavku

Podeli vest

Palestinski predsednik Mahmud Abas imenovao je danas Mohamada Mustafu za premijera Palestinske vlasti (PA), objavila je danas palestinska državna novinska agencija VAFA.

Mustafino imenovanje dolazi nakon sve većeg pritiska da se reformiše upravno tijelo okupiranih palestinskih teritorija i poboljša njegova vladavina na okupiranoj Zapadnoj obali.

Novi premijer je dobio zadatak da vodi humanitarnu pomoć i rekonstrukciju pojasa Gaze, da reformiše institucije palestinske vlasti, dodala je VAFA. Mustafa je zamena za premijera Mohameda Štajaha, koji je podneo ostavku u februaru zajedno sa ostatkom vlade.

Palestinske vlasti, kojima je dominirala politička partija Fatah, imale su administrativnu kontrolu nad Gazom do 2007. godine, kada je Hamas pobedio na opštim izborima na okupiranim teritorijama i proterao PA iz pojasa Gaze. Od tada Hamas vlada Gazom, dok PA vlada delovima Zapadne obale pod izraelskom okupacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija