• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.03.2024

18:26

Francuzi se digli protiv sumanute odluke Makrona! Zahtevaju izlazak iz NATO: Ostavite nam decu na miru (FOTO)

printscreen/telegram

Vesti

Francuzi se digli protiv sumanute odluke Makrona! Zahtevaju izlazak iz NATO: Ostavite nam decu na miru (FOTO)

Podeli vest

U Parizu je održan miting protiv podrške sukobu u Ukrajini i izlasku iz NATO-a

U Parizu je održan miting protiv podrške sukobu u Ukrajini i izlasku iz NATO-a na poziv desničarske partije Patrioti, javlja dopisnik RIA Novosti.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u centru francuske prestonice kod Luvra. Zapalili su vatromet sa dimom u bojama francuske zastave i pevali La Marseljezu, himnu Francuske .

Na posterima učesnika moglo se pročitati: „Napustimo NATO !”, „Frekzit”, „Marš za mir!”, „Ostavite našu decu na miru!”.

Demonstranti su takođe skandirali: „Ne Trećem svetskom ratu!“

Na kraju mitinga, lider partije Patriote Florijan Filipo tradicionalno je pocepao zastavu NATO-a, nazivajući je „simbolom pokornosti“.

Francuski predsednik je krajem februara rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Moskvu „da pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

 

 

Kasnije je političar, koji je bio oštro kritikovan zbog ovih izjava, primetio da su sve njegove reči pažljivo razmotrene. Makron je takođe naglasio da Francuska nema ograničenja niti crvene linije po pitanju pomoći Kijevu.

Istovremeno, vlasti mnogih evropskih zemalja navele su da nema govora o prebacivanju vojnog osoblja u Ukrajinu. Konkretno, nemački kancelar  Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus su naglasili da Nemačka tamo neće slati vojno osoblje. Osim toga, šef nemačke vlade je pojasnio da ni druge članice NATO-a to ne nameravaju da urade.

Prošlog ponedeljka, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg potvrdio je da blok ne namerava da šalje trupe u Ukrajinu i pozvao Makrona da se o takvim pitanjima konsultuje sa članicama organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija