• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji

17.03.2024

18:10

Menjaju se granice Balkana?! Šokantne vesti iz Rusije digle komšiluk na noge! Putinov saradnik zapalio Hrvatsku i Bosnu!

Reuters

Vesti

Menjaju se granice Balkana?! Šokantne vesti iz Rusije digle komšiluk na noge! Putinov saradnik zapalio Hrvatsku i Bosnu!

Podeli vest

Izjava Mihaila Hazina, ruskog analitičara i nekadašnjeg saradnika predsednika Vladimira Putina, zapalila je hrvatsku javnost.

Hazin, analitičar medijske kuće Sputnjik i član saveta Međunarodnog evroazijskog pokreta, nevladine ruske organizacije koja ima ogranke u tridesetak država, šokantno predviđa skoru propast EU.

Smatra da će se to dogoditi za dve do tri godine, a pogotovo će se ubrzati ako na vlast u SAD dođe Donald Tramp. Hazin tvrdi da EU odbrambeno stoji loše i da će je Vašington ostaviti da se sama brani.

Tvrdi da Evropa ima samo 350.000- 400.000 vojnika, koje u slučaju sukoba sa Rusijom može poslati na prvu liniju fronta, a da će braniti samo liniju od Baltika do Alpa.

- A šta će u tom slučaju biti s Poljskom odnosno Rumunijom i Bugarskom - pita se Hazin tokom razgovara za belorusku agenciju Belsat i tvrdi da će se u tom slučaju granice Evrope vratiti na stanje iz 1945. godine.

Zanimljivo je i Hazinovo razmišljanje o Hrvatskoj.

- Ne zaboravimo da Viktor Orban stalno govori da je Mađarska uvek imala izlaz na more i da je bila pomorska država - navodi analitičar.

A da bi se to dogodilo treba prema njegovom mišljenju "likvidirati" Hrvatsku.

- Zamislimo tu situaciju da u trenutku raspada EU Mađarska i Srbija odluče da Hrvatsku treba likvidirati - navodi Hazin.

Srbija, kaže, ali ne objašnjava kako, uzima Bosnu i Hercegovinu.

- Znamo da Hrvatska ima usku obalu i samo je nekoliko kilometara udaljena od bosanskih planina. Mađarska bi uzela sebi severni deo Hrvatske s morem, a ostatak Srbija - zaključuje Hazin i naglašava da Orban stalno govori da mu treba izlaz na more.

Hazin takođe navodi da su zakarpatska Ukrajina i rumunska Transilvanija Orbanove mete, međutim, kako Jutarnji primećuje, uopšte ne objašnjava kako bi neka od njegovih pretpostavki mogla da se ostvari.

Takođe smatra da Ukrajina neće postojati i dodaje da bi bilo bolje da Lavov uzme Slovačka, a ne Poljska.

Hazin je zaključio da će doći i do nove Jalte koja će prekrojiti Evropu jer je preraspodela prema njegovom mišljenju već počela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija