• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno

18.03.2024

17:31

(VIDEO) Prave novi Titanik, biće isti kao original! Izgleda da ništa nisu naučili iz istorije, ili namerno čačkaju "đavola"!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) Prave novi Titanik, biće isti kao original! Izgleda da ništa nisu naučili iz istorije, ili namerno čačkaju "đavola"!

Podeli vest

Australijski rudarski magnat i milijarder Klajv Palmer (69) najavio je izgradnju broda Titanik II i obećao da će biti "mnogo superiorniji od originala". On je iznajmio salu u Sidnejskoj operi (Australija) kako bi obavestio svet da će njegova vizija izgradnje replike potopljenog okeanskog broda konačno postati stvarnost.

Iako je najavio da će njegova kompanija, Blue Star Line, izgraditi "brod ljubavi, vrhunskog stila i luksuza", Palmer je priznao da tek treba da obezbedi brodogradilište. 

Sredstva su tu

Podsetimo, prošlo je skoro 10 godina otkako je Palmer održao vrlo sličnu konferenciju za novinare u londonskom hotelu Ritz.

Na pitanje novinara na događaju da li je projekat prevara ili marketinški trik, Palmer je rekao da je to "stvarno glupost" i da ima "dovoljno novca da izgradi Titanik 10 puta". Od tada, Palmer je bio član australijskog parlamenta, odjavio se i ponovo pokrenuo političku stranku i potrošio milione dolara na razne pravne izazove, turističke projekte i skupe izborne kampanje.

Radovi na Titaniku II obustavljeni su 2015. godine nakon što su joj zbog spora oko plaćanja između jedne Palmerove kompanije i kineske kompanije. Palmer je ponovo najavio projekat 2018. sa predloženim datumom plovidbe 2022. godine.

On veruje da će uspeti da obezbedi brodogradilište na vreme da izgradnja broda počne početkom sledeće godine, a prvo putovanje broda od Sautemptona do Njujorka zakazano je za jun 2027.

Skupa konstrukcija

Procenio je da će brod biti težak 56.000 tona i koštati između 500 miliona i milijardu dolara (457 i 914 miliona evra).

Palmer je novinarima pokazao petominutni video sa detaljnim 3D prikazima kako bi pokazao kako je izgledalo svih devet paluba Titanika II.

Brojne kompanije, uključujući finsku kompaniju za projektovanje i inženjering brodova Deltamarin, podržale su projekat.

Titanik II bi trebalo da ima isti unutrašnji raspored i izgled kabine kao originalni brod, uključujući plesnu dvoranu, bazen i tursko kupatilo (hamam).

Podsetimo, Titanik je bio britanski putnički prekookeanski brod koji je potonuo u noći između 14. i 15. aprila 1912. godine na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka, a život je izgubilo oko 1.500 putnika i članova posade. Bio je to najveći i najluksuzniji putnički brod tog doba (46.000 tona), a pripadao je britanskoj brodarskoj kompaniji Vajt Star Line.

Bonus video!!!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija