• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

18.03.2024

19:15

Si Đinping dolazi u Pariz, misija - urazumiti Makrona da ne počinje rat sa Putinom! Svet se uzda u lidera Kine!

Reuters

Vesti

Si Đinping dolazi u Pariz, misija - urazumiti Makrona da ne počinje rat sa Putinom! Svet se uzda u lidera Kine!

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping sastaće se početkom maja u Parizu sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom, potvrdilo je nekoliko neimenovanih evropskih zvaničnika. Poseta sa poklapa sa 60. godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Kine, ali jedna od tema dva lidera sigurno će biti i pretnje Rusiji koje poslednjih dana stižu pre svega iz Francuske i predsednika Makrona lično!

Poseta Francuskoj biće, inače,  prvo putovanje kineskog lidera u Evropu od pandemije korona virusa, navodi portal Politiko.

Poseta kineskog predsednika Sija poklapa se sa 60. godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Kine, u okviru nastojanja zvaničnog Pekinga da unapredi odnose sa Evropom narušene zbog "partnerstva bez ograničenja" Si Đinpinga sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uprkos ratu u Ukrajini.

Neimenovani zvaničnik upoznat sa pripremama za putovanje kineskog predsednika izjavio je da će raspoloženje u Francuskoj verovatno biti drugačije u poređenju sa svečanim obeležavanjem 50. godišnjice bilateralnih odnosa dve zemlje.

- Zahtevamo reciprocitet u odnosima sa Kinom, posebno u ključnoj oblasti ekološke tranzicije - rekao je neimenovani izvor Politika.

Putovanje Si Đinpinga, koje se planira mesecima, biće pažljivo praćeno u Vašingtonu i u evropskim prestonicama.

Jedna od tema sigurno će biti i pretnje Rusiji koje poslednjih dana stižu pre svega iz Francuske i predsednika Makrona lično! 

Podsetimo, Makron je poručio da Pariz i NATO moraju sprečiti Putina da krene ka Odesi i Kijevu i da je to je "crvena linija" za Francusku, kao i da će u tom slučaju Pariz i NATO poslati trupe u Ukrajinu.

Ovo je scenario koji bi sigurno doveo do rata Rusije i zapadne Alijanse, a lider Kine će pokušati da urayumi Makrona i spre4či sukob Alijanse i Rusije, koji bi svet odveo u Treži svetski rat u kome sigurno ne bi bilo pobednika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija