• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno

25.03.2024

22:20

Senat Tenesija zabranio "kemtrejlse" - ispuštenje hemikalija u atmosferu! Šta će sada reći protivnici "teorija zavere"?!

pixabay.com

Vesti

Senat Tenesija zabranio "kemtrejlse" - ispuštenje hemikalija u atmosferu! Šta će sada reći protivnici "teorija zavere"?!

Podeli vest

Novi zakon o čistom vazduhu koji je usvojio Senat Tenesija uključuje i zabranu geoinženjeringa, takođe poznatog kao kemtrejls!

Da bi se stvorilo čistije nebo u Tenesiju, državni senat je u predlog zakona uključio tekst koji zabranjuje "namerno ubrizgavanje, ispuštanje ili raspršivanje, na bilo koji način, bilo koje hemikalije, hemijskog jedinjenja, supstance ili aparata unutar granica ove države u atmosferu sa izričitom svrhom da utiče na temperaturu, vreme ili intenzitet sunčeve svetlosti."

Iz ove konkretne fraze možete videti da se državni senat bori protiv projekata kao što su operacije "zatamnjivanja" i "hlađenja" solarne energije od fanatika klimatskih promena koji sada otvoreno priznaju da im je cilj da zagade nebo otrovom kako bi sprečili da se planeta "zagreje". 

- Ovo je fantastično za Tenesi - rekao je konzervativni aktivista Robi Starbak o zakonu.

Tokom debate 24 senatora su glasala za, a šest protiv. Sada se čeka Predstavnički dom Tenesija podrži ovaj zakon. 

Zakon, poznat kao Zakon Senata br. 2691 (SB 2691), biće praćen srodnim zakonom u Predstavničkom domu, poznat kao Predstavnički zakon br. 2063 (HB 2063). Ukoliko i taj zakon prođe, očekuje se da će guverner Bil Li potpisati ceo zakon, s obzirom na to da on nikada u svojoj karijeri nije stavio veto ni na jedan zakon na svom stolu.

Sada kada kemtrejlsi više nisu teorija zavere, debata između levice i desnice besni o njihovom legitimitetu. Levica očigledno veruje da je "zaprašivaje atmosfere" neophodno za sprovođenje "zelene agende", dok desnica kaže da hemikalije zagađuju nebo i čine ko zna šta zdravlju ljudi.

Još uvek postoji veliki broj ljudi koji poriču da su hemijski tragovi uopšte stvarni, uprkos činjenici da ih vladini dokumenti i izjave o misiji sada otvoreno pominju kao geoinženjerski projekt dizajniran da promeni klimu na Zemlji.

Neki kritičari takođe kažu da su zakoni poput onog koji je upravo usvojen u Tenesiju simboličniji od bilo čega drugog, jer država sama po sebi ne može realno zaustaviti širenje kemtrejlsa, posebno ako dolaze iz federalnog ili multinacionalnog programa opskrbljenog gotovinom i izobiljem aviona kojima raspolaže.

Ovi kritičari takođe tvrde da su zakonodavne mere samo simbolične, a ne da ciljaju bilo koje specifične supstance, jer, iskreno, nemaju pojma kada je u pitanju koje hemikalije da zabrane.

Suština njihovih argumenta je da prikazivanje 'kemtrejla' kao istinske pretnje podržava narativ klimatskih promena izazvanih ljudskim delovanjem, što ga čini strateškim delom klimatske propagande. Oni veruju da je sve to sofisticiran trik da se ideja o klimatskim promenama učvrsti u javnoj svesti, čak i među mnogim ljudima na desnici.

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija