• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejli mejl

26.03.2024

17:40

Novi detalji! Ovo je prethodilo katastrofi u Baltimoru! Nestale traže sonarima (VIDEO)

tanjug ap

Vesti

Novi detalji! Ovo je prethodilo katastrofi u Baltimoru! Nestale traže sonarima (VIDEO)

Podeli vest

Spasilačke službe koriste sonare da pronađu šest građevinskih radnika koji su pali u vodu kad je teretni brod srušio most u Baltimoru.

Brod pod zastavom Singapura, podsetimo, udario je u stub mosta "Frensis Skot Ki" oko 1.30 sati u utorak. Posada je uspela da pošalje poziv u pomoć pre nego što se most srušio i to je omogućilo zvaničnicima da zaustave saobraćaj. Na mostu se u trenutku pada nalazilo osam ljudi, dvoje su izvučeni iz vode, jedan je odbio medicinsku pomoć, a drugi je prebačen u bolnicu.

Nejasno je šta je dovelo do pada. Na snimku se vidi kako brod pada u mrak nekoliko sekundi pre sudara što ukazuje na nestanak struje. Prvi izveštaji ukazuju da je najmanje desetak automobila palo u vodu.

 

 

Kolaps će sigurno stvoriti logističku noćnu moru mesecima, ako ne i godinama za istočnu obalu, zatvarajući brodski saobraćaj u luci Baltimor i otežavajući teretni i prigradski saobraćaj.

FBI je isključio terorizam kao uzrok nesreće.

Brod sa kontejnerima Dali, dugačak skoro 300 metara, napustio je marinski terminal 00.24 da bi u 01.25 sati počeo da usporava i skreće sa kursa. Brod je krenuo ka prestonici Šri Lanke gde je trebalo da stigne 27. aprila. Nejasno je koji je teret bio u njemu.

Više od 30.000 vozila svakodnevno koristi most koji je otvoren 1977. godine.

Temperatura vode u utorak ujutru je iznosila oko 8 stepeni.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija