• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

28.03.2024

18:30

Ukrajina ne može da sačuva Harkov! Rusi eliminisali PVO duž celog pravca, sada mogu lako da bacaju bombe

AP/Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

Ukrajina ne može da sačuva Harkov! Rusi eliminisali PVO duž celog pravca, sada mogu lako da bacaju bombe

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine ne mogu da zadrže kontrolu nad gradom Harkovom, nakon što su Rusi uništili njihove sisteme PVO na tom pravcu, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter govoreći o stanju na frontu, prenose "RIA Novosti".

- Ne znam da li ljudi vide šta se trenutno dešava u Harkovu. Protivvazdušna odbrana je eliminisana, Rusi sada lako mogu da bacaju bombe. Ovo će staviti tačku na sposobnost Harkova da pruži otpor, Ukrajina će morati da preda grad - kaže on.

Prema njegovim rečima, ovakav scenario se može očekivati u narednim nedeljama, budući da ukrajinske snage sada nisu u stanju da organizuju kompaktnu odbranu.

- Ekonomist se iznenada probudio i rekao da bi ovo mogao da bude problem za šest do osam meseci, ali ne, dešava se upravo sada dok pričamo. Ukrajina u trenutnim uslovima neće preživeti još pet do osam meseci - dodaje bivši američki obaveštajac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija