• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

01.04.2024

20:48

(VIDEO) Rat Irana i Izraela je počeo?! Tel Aviv ubio komandanta iranske revolucionarne garde, sledi odmazda, pa...

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Rat Irana i Izraela je počeo?! Tel Aviv ubio komandanta iranske revolucionarne garde, sledi odmazda, pa...

Podeli vest

Šest osoba, uključujući i jednog od komandanata Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC) Mohamada Rezu Zahedija, ubijeno je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku, preneli su sirijski i iranski državni mediji.

Prema navodima medija, na licu mesta u kvartu Mezeh u Damasku vidi se mnoštvo kola hitne pomoći i dim koji se nadvio nad jednom potpuno srušenom zgradom u sklopu konzulata Irana.

Na mestu napada su viđeni i sirijski i iranski ministar spoljnih poslova, preneo je Gardijan.
Šef iranske diplomatije Hosein Amirabdolahijan izjavio je tokom razgovora sa  sirijskim kolegom Fejsalom Mekdadom da je napadnut iranski konzulat u Damasku, ističući da Teheran smatra Izrael odgovornim za posledice tog napada.

Amirabdolahijan je u razgovoru sa sirijskim kolegom naglasio da napad na iranski konzulat predstavlja ''kršenje svih međunarodnih konvencija'', izvestili su iranski državni mediji, preneo je Rojters.

 

 

Sirijski ministar spoljnih poslova Mekdad osudio je napad, ističući da on neće poremetiti odnose dva saveznika, Sirije i Irana.

Iranski mediji javljaju i da je u napadu u potpunosti uništena pomoćna zgrada konzulata, ali i da iranski ambasador Hosein Akbari i njegova porodica nisu povređeni u napadu, preneo je Gardijan.
 
Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani rekao je da Teheran ima pravo da preduzme recipročne mere posle izraelskog napada na konzulat

 

 

- Teheran će odlučiti koju vrstu odgovora i kazne će upotrebiti protiv agresora - rekao je Kanani, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden je ''svestan'' izveštaja o izraelskom napadu u Damasku i SAD prate situaciju, izjavila je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija