• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2024

18:55

Goli pištolji! Nemci ostali bez gaća zbog Ukrajine, ali stvrano: Policija nema para za uniforme (VIDEO)

youtube.com/printscreen

Vesti

Goli pištolji! Nemci ostali bez gaća zbog Ukrajine, ali stvrano: Policija nema para za uniforme (VIDEO)

Podeli vest

Policajci iz Bavarske, koji mesecima moraju da čekaju da bi dobili nove pantalone, kape i jakne, u znak protesta napravili šaljivi video u kojem se vidi kako patroliraju polugoli

Nemačka, očigledno usled krize zbog rata u Ukrajini, pokušava da uštedi pare na policijskim uniformama. Policajci iz Bavarske žale se da mesecima čekaju da dobiju nove pantalone, kape i jakne, te su u znak protesta napravili čak i šaljivi video u kojem se vidi kako patroliraju polugoli. 

Velika sramota

Bavarski ogranak Sindikata nemačke policije (DPolG) 1. aprila objavio je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi kako pripadnici snaga reda prvo razgovaraju u svom patrolnom automobilu.

- Pa koliko dugo čekaš? - pita jedan od njih.

Drugi odgovara da čeka četiri meseca, dok treći kaže šest meseci. 

Zatim policajci izlaze iz kola, kad se vidi da oni idu bez pantalona. 

Iako je snimak objavljen na svetski Dan šale, bavarski policajci kažu da u pitanju nije šala, već pokušaj da se skrene pažnja na veliki nedostatak uniformi. 

Predsednik bavarskog DPolG Jirgen Konlajn, koji se takođe pojavljuje na snimku, kaže da je sramota šta su policajci u Nemačkoj doživeli.

- Sada smo došli do tačke kad naše kolege više ne mogu da se kreću adekvatno u javnosti. Drugim rečima: nemaju pristojnu uniformu - rekao je Konlajn.

Dodatni trošak

Prema njegovim navodima, bavarski policajci se još od pandemije koronavirusa suočavaju sa nestašicom uniformi zbog uskih grla u lancu snabdevanja, a situacija se samo pogoršala ratom u Ukrajini.

- Bavarska policija je 'gola' i mogla bi bukvalno da ostane bez pantalona - istakao je Konlajn.
On dodaje da policajci mesecima čekaju za više od 20 različitih artikala, uključujući kape, jakne i pantalone. Kako je naglasio, nekad uopšte ne dobiju šta im treba, pa mnogi policajci patroliraju u jednim te istim pantalonama svakog dana.

Sindikat je pozvao nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova da se odmah pozabavi tim problemom, čak i ako to znači dodatne troškove. 

Ranije se žalili na loš kvalitet

Ovo, inače, nije prvi put da se policijski sindikat javno žali na uniforme. 
Prema pisanju lokalnih medija, bavarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je 2020. godine registrovalo stotine pritužbi na uniforme, koje su lošeg kvaliteta i ne stoje dobro. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija