• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.04.2024

21:41

Osuđeni roditelji dečaka, koji je ubio četvoro dece u školi u SAD

Tanjug

Vesti

Osuđeni roditelji dečaka, koji je ubio četvoro dece u školi u SAD

Podeli vest

Oni su osuđeni za ubistvo iz nehata na minimum deset godina zatvora

Roditelji američkog dečaka, koji je ubio četvoro svojih drugova iz razreda osuđeni su na najmanje deset godina zatvora.

Itan Krambli, koji je imao samo 15 godina kada je počinio ubistvo u novembru 2021. godine u srednjoj školi kod Detroita, ranije je osuđen na doživotnu robiju.

Ispostavilo se da su mu roditelji poklonili oružje koje je iskoristio za masakr. Oružje je dobio za božić.

Kramblijevi su prvi roditelji koji su osuđeni za ubistvo iz nehata za pucnjavu u školi.

Itanova majka Dženifer Krambli (46) proglašena je krivom po četiri tačke za ubistvo iz nehata - po jednu za svaku žrtvu - u februaru ove godine. Osuđena je na 10 do 15 godina zatvora.

Njegov otac Džejms Krambli (47) takođe je osuđen za ubistvo iz nehata. Sudija ga je osudio i na kaznu zatvora od 10 do 15 godina.

Prilikom obraćanja sudu pre izricanja presude, Dženifer Krambli je izrazila svoju "najdublju tugu" i tvrdila da nije slutila da je njen sin sposoban da ubije.

"Moj muž i ja smo govorili da imamo savršeno dete. Zaista sam verovala u to. "Nisam imala razloga da uradim nešto drugačije. Ovo nije nešto što sam predvidela", rekla je ona

Obraćajući se sudu, njen muž je rekao: "Žao mi je zbog vašeg gubitka zbog onoga što je uradio moj sin".

Tužioci su ranije tvrdili da oba roditelja snose odgovornost jer su svom sinu dali pištolj i ignorisali znake nasilja.

Džejms Krambli je kupio poluautomatski pištolj kalibra 9 mm kao božićni poklon za Itana samo četiri dana pre pucnjave 30. novembra 2021.

Oba roditelja su pozvana u školu njihovog sina nakon što su nastavnici otkrili nasilne poruke poput "krv svuda" i "misli neće prestati - pomozite mi" plus crteže na njegovim školskim zadacima, rekli su tužioci tokom suđenja.

Kramblijevim je rečeno da Itanu treba hitno savetovanje.

Ali tužioci su rekli da je par odlagao da sina odvede stručnom licu. Dečaka su tog dana odveli kući i nisu pretražili njegov ranac niti ga pitali za pištolj, za koji su znali da može da mu pristupi.

Kramblijevi su osporili tu priču, rekavši da su se nastavnici na sastanku zajednički složili da Itan može ostati u školi tog dana i ni u jednom trenutku nisu mislili da on predstavlja opasnost.

Itan je vraćen u razred, a kasnije je izašao iz kupatila sa pištoljem i počeo da puca.

Ubio je 14-godišnju Hanu Sent Džulijanu, 16-godišnju Tejt Majr, 17-godišnju Medisin Boldvin i 17-godišnjeg Džastina Šilinga i ranio još sedam osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija