• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.04.2024

06:00

Ludnica na Zapadu! Kao da rade za Putina! Mediji zaprepašćeni potezima vlasti: Ukrajini se ne piše dobro!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Ludnica na Zapadu! Kao da rade za Putina! Mediji zaprepašćeni potezima vlasti: Ukrajini se ne piše dobro!

Podeli vest

Neodlučnost zapadnih zemalja u pogledu finansijske podrške Kijevu i nedostatak odluka o isporuci oružja Ukrajini igra na ruku Rusiji, napisao je kolumnista Blumberga Entoni Halpin.

- Dok oružani sukob traje već treću godinu, Zapad je podeljen oko toga kako da podrži Ukrajinu i kako da se suprotstavi Rusiji, nuklearnoj sili - rekao je on.

Kako je istakao novinar, Rusija, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, ostaje fokusirana na ciljeve specijalne operacije, dok je zemlja mobilisala svoju ekonomiju i industriju pred sankcionim pritiskom zapadnih zemalja. To omogućava ruskim snagama da postignu uspeh na bojnom polju, primetio je on.

Istovremeno, autor materijala je podsetio čitaoce da je oko 60 milijardi dolara finansijske pomoći Ukrajini i dalje u ćorsokaku u američkom Kongresu.

- U tom kontekstu, neodlučnost u Sjedinjenim Državama i Evropi stvara zonu neizvesnosti u kojoj Putinu ide dobro - zaključio je Halpin.

Moskva je više puta izjavljivala da će se zemlja nositi sa sankcionim pritiskom koji je Zapad počeo da vrši na Rusiju pre nekoliko godina i nastavio da se intenzivira nakon početka vojne operacije u Ukrajini. Istovremeno, kako je primetio predsednik Vladimir Putin, sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. U samim zapadnim zemljama više puta se izgovaraju mišljenja da su antiruske sankcije neefikasne.

Kremlj je napomenuo da napumpavanje Ukrajine oružjem i pružanje finansijske pomoći Zapada samo produžava sukob i ne doprinosi početku pregovaračkog procesa za njegovo okončanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija