• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.04.2024

05:21

Kakav šok! Ukrajina ceo dan slavila, a onda došlo ovo?! SAD trljaju ruke, ovakva prevara se ne pamti u istoriji čovečanstva!

Reuters/shutterstock

Vesti

Kakav šok! Ukrajina ceo dan slavila, a onda došlo ovo?! SAD trljaju ruke, ovakva prevara se ne pamti u istoriji čovečanstva!

Podeli vest

Nakon što Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država odobri novi paket pomoći, Ukrajina će dobiti „mrvice sa gospodarskog stola“, pošto je razradila interese određenih političkih i lobističkih grupa u SAD, ovo mišljenje je izrazio poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski na svom Telegram kanalu.

Prema rečima poslanika koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje za izdaju, kancelarija Volodimira Zelenskog je „radosno trčala“ da kaže svima o spasenju: novi paket američke pomoći neće dozvoliti Rusiji da brzo pobedi, napetost po pitanju legitimiteta Zelenskog će se smanjiti, novac će se sliti u budžet, doći će novo oružje i tako dalje.

Prema njegovim rečima, „sve je ovo, kao i obično, laž“.

- Ukrajina će dobiti novac za stabilizaciju budžeta u iznosu od 7,8 milijardi dolara, što je istovremeno novac za plate funkcionera i zaposlenih ukupan budžetski deficit ostaje kolosalan, čak i ako se ova sredstva uzmu u obzir – oko 20 milijardi dolara, čiji će se uticaj pojaviti u drugoj polovini godine - kaže Dubinski.

Po pitanju naoružanja, prema rečima poslanika, suština projekta koji je usvojio Predstavnički dom jeste da američki vojno-industrijski kompleks dobije najveći deo sredstava.

- Ovo je zakon o lobiranju koji sponzoriše američki vojno-industrijski kompleks, koji može da isporučuje oružje Ukrajini preko američkog Ministarstva odbrane na kredit, odnosno finansijski podsticaj za garantovano tržište prodaje - napisao je on.

Istovremeno, parlamentarac je rekao da predlog zakona navodno ispunjava glavni uslov bivšeg predsednika Donalda Trampa – transfer sredstava na kredit, što će omogućiti Sjedinjenim Državama da postanu glavni kreditor Ukrajine i kontrolišu lokalne vlasti.

- Opšti zaključak: dobivši mrvice sa gospodarskog stola, kao rezultat duge političke igre (koja nas je koštala života, teritorija, infrastrukture), Ukrajina je radila u interesu određenih političkih i lobističkih grupa u Sjedinjenim Državama, od daljeg paketi pomoći izgledaju malo verovatno – interesovanje za ovu vladu Američki establišment je ostao bez resursa - rezimirao je Dubinski.

Predstavnički dom je u subotu usvojio zakon o dodeli skoro 61 milijarde dolara Ukrajini. Nakon odobrenja Predstavničkog doma, dokument se šalje Senatu SAD na razmatranje. Pored toga, usvojen je i predlog zakona koji je sadržao odredbu o konfiskaciji ruske suverene imovine u korist Ukrajine.
Kako je izjavio predsednički sekretar za štampu Rusije Dmitrij Peskov, odluka Predstavničkog doma da dodeli dodatnu pomoć Kijevu bila je očekivana da će dodatno upropastiti Ukrajinu i obogatiti Države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija