• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2024

18:26

Ne sad! Incident u vazdušnoj bazi naterao Teheran da otkrije kada sledi odmazda! Ismejali napad Izraela!

Reuters

Vesti

Ne sad! Incident u vazdušnoj bazi naterao Teheran da otkrije kada sledi odmazda! Ismejali napad Izraela!

Podeli vest

Iran ne planira da odgovori na izraelski napad na vazdušnu bazu u centralnom Iranu, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova u ponedeljak.

- Incident je bio diverzantski manevar i nije vredan pomena - rekao je portparol ministarstva Naser Kanani, prenosi državna novinska agencija IRNA.

Akcija je bila toliko beznačajna da sami Izraelci nisu hteli da preuzmu odgovornost za nju, rekao je portparol.

Kanani je dodao da Iran ne želi eskalaciju tenzija u regionu, ali da će odgovoriti na svaku buduću izraelsku agresiju.

Nekoliko američkih medija javilo je da je Izrael prošlog petka pogodio bazu vazduhoplovnih snaga u provinciji Isfahan, nedaleko od iranskih nuklearnih objekata.

 

 

 

 

Iran upotrebio više od 300 projektila i dronova

Izrael nije zvanično komentarisao napad. To je usledilo nakon iranskog napada na Izrael u kojem je ispaljeno i upotrebljeno više od 300 projektila i dronova.

Ovom napadu prethodila je pogibija dvojice iranskih generala u napadu na zgradu ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, koji se takođe pripisuje Izraelu.

Kanani je u ponedeljak naglasio da neće biti revizije nuklearne politike zemlje nakon napada u Isfahanu.

"Nuklearnom oružju nije mesto u odbrambenoj strategiji Irana"

- Nuklearnom oružju nije mesto u odbrambenoj strategiji Irana i naš nuklearni program će i dalje biti u skladu sa međunarodnim propisima - rekao je Kanani, a prenosi agencija Tasnim.

Šef za nuklearnu bezbednost zemlje Ahmad Hagtalab rekao je prošle nedelje da bi u svetlu napada u Isfahanu "revizija nuklearne doktrine i politike Islamske Republike bila moguća i zamisliva".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija