PARTIZANU NEMA SPASA! Portparol UEFA: Crno-beli su izbačeni iz Evrope!
Čelnici Partizana uveravaju da će igrati Evropu, da će u četvrtak uplatiti dug od 370.000 evra, ali iz EUFA poručuju da je reč o dugu od 2.468.000 evra i da je Partizan već izbačen iz Evrope naredne sezone, ukoliko izbori plasman!
blic 11. 01. 2017. 18:31
Starsportphoto
 

- Partizan je kažnjen jednom sezonom ne igranja u evropskim takmičenjima ukoliko se u naredne tri kvalifikuju. Bez obzira da li uplate novac do 31. januara -  kazao je za Blic Lars Kristofer Olenson, portparol UEFA.

Kako prenosi Blic 2.468.000 evra je dug Partizana iz 30. septembra 2016, od čega dugovanja prema klubovima iznose 454.000 evra, zaposlenima 88.000 evra, dok zaostali porezi i doprinosi iznose 1.926.000 evra.

Međutim, čelnici kluba su poručili da su platili dugovanja igračima, radnoj zajednici i drugim klubovima, ali s obzirom na to da nisu dostavili nijedan dokaz, UEFA im to nije priznala. Reprogamirali su poreski dug, ali između te i revizije od septembra su podneli novi zahtev za reprogram da bi dobili određene poreske olakšice. Kako je time stari dogovor,  koji je predstavljen UEFA letos,  poništen, Evropska kuća fudbala im nije uvažila tvrdnju da nemaju dug prema državi.

Ali, pored svega, Milorad Vučelić uverava da će Partizan igrati u Evropi. 

Uveren sam da će Partizan igrati evropska takmičenja. Kada izmirimo dugovanja uložićemo žalbu na odluku UEFA. Postoji način da se nađe rešenje za crno-bele. Ne želim da ratujem sa Evropskom kućom fudbala i da pričam o političkim stvarima - rekao je Vučelić.

Partizanu je ostalo samo da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ali kako je CAS uglavnom potvrđivao odluke UEFA, čak i dodatno kažnjavao, klubu iz Humske se ne piše dobro.

printscreen/UEFA
 

IZ PARTIZANA UVERAVAJU: Igraćemo Evropu, u četvrtak ćemo platiti 370.000 evra!

PARTIZAN IZBAČEN IZ EVROPE!? Šok u Humskoj, UEFA suspendovala crno-bele!
 

VAZURA TVRDI: Nismo izbačeni iz Evrope! Imamo rok do 31. januara!

2017 © - Informer.rs