KOLINDA SE IZ AMERIKE VRATILA LJUTA: Pravdala se i žalila na MOBING, a morala je i da potkači Srbe i Srbiju!
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je njena, za neke medije i političare sporna, poseta SAD, bila službena, objavila je HRT
informer/b92 11. 01. 2017. 20:31
Beta
 

Hrvatska predsednica je navela da je otputovala kako bi saznala više o spoljnoj politici novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i pozicionirala Hrvatsku kao tvorca politike.

- Put je bio, apsolutno, službeni. To je bila radna poseta SAD- rekla je Grabar Kitarovićeva u intervjuu reagujući na nagađanja o karakteru njene posete SAD, što je bio i povod za tri prijave Poverenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. 

- Pre nego što sam otišla na put, objavili smo da odlazim na službeno putovanje, međutim nismo objavili detalje jednostavno zato što kada idete na takav tip razgovora, nađe se neko tko nije naklonjen Hrvatskoj i želi da osujeti naš plan.

(FOTO) KOLINDA U EPIZODI BELA KUĆA: Evo kako se Hrvati sprdaju sa njenom posetom SAD!

Ovo sve sam počela iskreno doživljavati kao mobing. Imam utisak da nekim medijima i analitičarima smetam, da me žele zaustaviti u mom radu- dodala je predsednica i pojasnila kako je u SAD nastojala da utvrdi kakva će biti spoljna politika novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, čije se odrednice ne znaju, kao i kako pozicionirati Hrvatsku prema toj politici, prenosi "Jutarnji list". 

- Moram da kažem da sam još kao ambasador Hrvatske 2008. godine svedočila tom razdoblju tranzicije između predsednika Buša i predsednika Obame i shvatila sam koliko je to razdoblje bitno za pozicioniranje države.

ŽEŠĆA BLAMAŽA HRVATSKE PREDSEDNICE! Otišla u "službenu" posetu, a slikala se kao TURISTA ispred Bele kuće!

Sad se nalazimo, zapravo, u jednoj fazi kad su stvari još neizvesnije. Gospodin Tramp prije nije delovao u politici. Dakle, ne znaju se kakve će biti odrednice njegove spoljne politike.

Svrha mog puta je bila da iskoristim sva ona poznanstva koje sam stekla kroz godine rada, kako u Americi, tako i u međunarodnoj diplomatiji, kako bih s njima porazgovarala upravo o tome šta možemo očekivati, ali pre svega pozicionirala Hrvatsku kao lidera, kao nekoga ko će učestvovati u stvaranju politike, a ne da uvek budemo reaktivni i da čekamo da neko nešto uradi pa da se mi tome prilagođavamo- rekla je Grabar Kitarovićeva, koja je komentarisala i odnose sa Srbijom. 

VEDRANA BRUTALNO: Kolinda je Hrvatska, a Hrvatska nije država! Jer sve su naše vođe bile LOPOVI, LAŽOVI I ZLOČINCI!

- Mi u Srbiji želimo da imamo partnera, ali iskrenog partnera s kojim ćemo rešavati pitanja. Srbija mora  da promeni svoju retoriku i ako misle da će ući u EU optužujući Hrvatsku za ustaštvo, varaju se- kazala je i osvrnula se na govor izaslanika srpskog premijera Vladimira Božovića na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Novinarskom domu koji je Srbima u Hrvatskoj poručio da će ih matična država, kada budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima. 

- Održati takav govor na jednom prijemu nije primereno. Domaćin je trebalo da reaguje- kazala je hrvatska predsednica.

Republiku srpsku treba spustiti na zemlju

 Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da se "realno gledajući Republika Srpska ponaša kao zasebni identitet (u BiH) i skoro kao samostalna država".

- Mislim da ih treba po lako vratiti na zemlju- rekla je Grabar Kitarović emisiji "Iza zavese" HRT.

Predsednica Hrvatske tvrdi da "Republika Srpska nije nastala 9. januara (1992), nego je nastala na temelju Dejtonskih sporazuma".

- Celi taj datum je ne samo veliki falsifikat nego opet provokacija i jedan veliki mit koji se stvara- smatra Grabar-Kitarovićeva.
 

2017 © - Informer.rs