(VIDEO) SUDAR VOZOVA: U nesreći kod Novog Sada povređene 22 osobe, među njima petoro dece!
Na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad dogodila se nesreća kada je putnički voz udario u poslednji vagon teretnog ispred sebe. 22 osobe su povređene Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je da je u tu bolnicu promljeno petoro dece i da su posle ukazane pomoći puštena kućama
tanjug/S.Kostić 11. 01. 2017. 23:02
Siniša Kostić
 

Nesreća se dogodila između železničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada oko 19.30 časova.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je večeras Tanjugu da je u tu bolnicu primljeno petoro dece povrejdenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama.

- Sva deca su zadobila lakše telesne povrede zbrinuta su u Dečijoj bolnici i otpuštena su kućama- rekao je Vuković.

Dvadeset dve osobe su povređene u sudaru, a među povređenima nema životno ugroženih, rekao je direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović. 

Živanović kaže da je među povređenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše telesne povrede. 

Siniša Kostić
 

- Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar- rekao je Živanović. 

Prema njegovim rečima, na Glavnu železničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povređeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju. 

- Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou- rekao je Živanović. 

U sudaru učestvovali putnički voz koji polazi iz Novog Sada za Sombor preko Vrbasa i Kule sa teretnim vozom u novosadskom prigradskom naselju Sajlovo. Mašinovođa nije povređen. 

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

2017 © - Informer.rs