(VIDEO) PUTINOVE PODMORNICE MOGU DA ZATVORE EVROPU ZA AMERIČKE KONVOJE: Novi šok za NATO i njegove saveznike!
Ruske podmornice koje neprimetno deluju u vodama Atlantskog okeana i Arktika mogu u svakom trenutku da spreče vojne isporuke SAD evropskim saveznicima u NATO-u, piše Vol Strit Žurnal
Ruska reč 19. 05. 2017. 16:35
Ap photo/Printskrin

List tvrdi da za ovu šokantnu informaciju ima potvrdu od NATO generala, ali i nezavisnih vojnih eksperata. 

Prema podacima lista, za suprotstavljanje ruskoj pretnji NATO planira da reorganizuje strukturu komande i da izdvoji dodatna sredstva za zaštitu arktičkih i atlantskih voda u slučaju mogućeg konflikta sa Moskvom.

AMERIČKI GENERAL PODIGAO TEMPERATURU U EVROPI: Dijalog je dobar, ALI SPREMAJTE SE ZA RAT SA PUTINOM!

- NATO bi mogao da obnovi funkcionisanje komande vojne mornarice iz vremena hladnog rata kako bi sprečio pojačanu aktivnost ruskih podmornica na Arktiku i zaštitio atlantske maršrute u slučaju konflikta - otkriva Vol Strit Žurnal, pozivajući se na podatke visokih oficira alijanse.

(VIDEO) OVO SU PUTINOVE POLARNE LEGIJE: Ruska vojska demonstrira moć!

Diskusije na tu temu svedoče o tome da je NATO orijentisan na usavršavanje odbrane od ojačane Rusije, iako administracija Trampa poziva na intenzivniju borbu protiv terorizma, navodi u svojoj analizi ovaj američki list .

CEO SVET IM SE SMEJE Rusi nikad ovako grubo nisu ponizili NATO!

Prema rečima američkih vojnih eksperata, ruska podmornička flota je sposobna za prikrivena dejstva na Arktiku i u severnom Atlantskom okeanu.

- Ako ruske podmornice mogu neprimetno da prođu kroz vode Islanda, one lako mogu da ugroze isporuke tehnike iz SAD evropskim saveznicima. Ako Amerika ne može da isporučuje tehniku u Evropu, NATO će biti oslabljen - ističe naučni saradnik Centra za novu američku bezbednost Džeri Hendriks. 

2017 © - Informer.rs