VUČIĆ I GENERAL LENGJEL: Vojna saradnja najbolji deo ukupnih odnosa Srbije i SAD!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa generalom Džozefom Lengjelom, sa kojim je razgovarao o saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD
tanjug 16. 07. 2017. 20:19
Informer
 

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog načina saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD, posebno u oblasti Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja.

On je istakao da vojna saradnja i dalje predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i SAD, i naglasio da je to odlična osnova za dalje unapređenje bilateralnih odnosa u svim drugim oblastima.

- Republika Srbija ima konzistentnu politiku vojne neutralnosti i politiku integracija ka EU kao strategijskom spoljnopolitičkom cilju, uz posvećenost održavanju mira i stabilnosti i ekonomskom prosperitetu Republike Srbije i čitavog regiona Zapadnog Balkana- istakao je Vučić.Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost na angažovanju pripadnika Nacionalne garde Ohaja na Kosovu i Metohiji.

General Lengjel istakao je važnost odnosa Nacionalne garde SAD i Vojske Srbije za obe zemlje.

- Naše partnerstvo važno je za mir i stabilnost regiona- zaključio je general Lengijel.

Dvojica sagovornika istakli su važnost programa humanitarne asistencije u okviru partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja, posebno u gradovima kao što je Kraljevo, navedeno je u saopštenju.

(FOTO) VUČIĆ SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE SAD: General Džozef Lengjel, mimo protokola pozvao predsednika Srbije kući na ručak!

SVAKA ČAST PREDSEDNIČE, TAKO SE BRANE SRBI: Vučić u Vašingtonu poručio da ubistva i progon civila u "Oluji" ne mogu da budu "veličanstveno delo"!

2017 © - Informer.rs