(VIDEO) KAD NE MOGU DA NAS POBEDE, ONDA NAS POKRADU! Čavić, Tijana i košarkaši znaju kako je Ivani!
Ivana Španović poslednja je u nizu srpskih sportista koji su pokradeni na velikim takmičenjima. Prethodno je to bio slučaj sa Miloradom Čavićem, Tijanom Bogdanović, srpskim košarkašima...
informer.rs 12. 08. 2017. 09:38
Reuters/Printscreen/Fotomontaža

Slučajnost? Možda. To što pored njihovim imena stoji zastava Srbije - sigurno!

Nema dileme da su naši sportisti trn u oku, i da se prečesto dešavalo u prošlosti da budu poraženi ne zato što je protivnik bio bolji, već zato što je tako odlučio neko drugi. Za zelenim, ili stolom neke druge boje. 

Primer Ivane Španović naterao nas je da samo malo, površinski, zagrebemo po sećanju i vratimo "film" na ono što se desilo Miloradu Čaviću na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Tijani Bogdanović prošle godine u Riju ili košarkašima Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine.

I vrapci na grani znaju da je Čavić pobedio Felpsa i da je bilo pravde a ne "Omege" (zvaničnog merača vremena), naš plivač bi na postolju stajao sa zlatnom medaljom. Avaj, "neko tamo" je odlučio da najsjajnije odličje pripadne Felpsu. I nema Čavić ništa od toga što je "Omega" pre dve godine priznala grešku.

Još jedan skandal dogodio se na Igrama, i to prošlog leta u Riju. Tada je napa reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović odlukom sudija ostala bez zlatne medalje.

Tijana je u finalu izgubila od Kim So-Hui iz Južne Koreje sa 7:6, ali sudije nisu priznale poen koji je Bogdanovićeva dobila jer je "isteklo vreme".

Međutim, jasno se videlo da je ostala jedna sekunda u trenutku kada je naša takmičarka protivnici zadala udarac koji donosi poen i ujedno zlato jer pri nerešenom rezultatu pobeđuje onaj takmičar koji je poslednji osvojio poen.

Jednako bolna bila je i krađa u polufinalu Mundobasketa pre sedam godina, kada je naša reprezentacija brutalno orobljena od strane sudija na utakmici protiv domaćina Turske.

Tada je pri vođstvu naše selekcije (82:81), koju je predvodio Dušan Ivković, Kerem Tunčeri na očigled arbitara, koji je stajao pored njega, nagazio aut liniju, i postigao pobedonosni koš.

Sudije, naravno, to nisu videle - nisu smele ili nisu želele da vide. Srbija je ostala bez prilike da odmeri snage sa Drim timom, a potom je, slomljena nepravdom, izgubila od Litvanije u meču za bronzanu medalju.

2017 © - Informer.rs