USTAŠKA PROVOKACIJA! TOMPSON RATNI HEROJ: Hrvatska zvanično proglasila Marka Perkovića za 'JUNAKA DOMOVINSKOG RATA'!?
Hrvatska država zvanično proglasila Marka Perkovića Tompsona, ustaškog pevača koji na svojim nastupima slavi klanje Srba u NDH, za 'junaka domovinskog rata'
M. Dobromirović 12. 08. 2017. 20:30
tanjug
USTAŠKI PEVAČ! Marko Perković Tompson

Hrvatska država zvanično je proglasila Marka Perkovića Tompsona, ustaškog pevača koji na svojim nastupima slavi klanje Srba u NDH, za ratnog heroja!?

mojugao

SAVO ŠTRBAC
'VERITAS'

Iznenadilo me je da su to tek sad uradili. Tompson je 'domoljubivim' pesmama podizao moral hrvatskim vojnicima u toku rata. Time je doprineo etničkom čišćenju Srba više nego svi drugi zajedno.

Državno Udruženje hrvatskih branitelja domovinskog rata 1991, u saradnji s drugim sličnim udruženjima, proglasilo je Tompsona za "junaka hrvatskog domovinskog rata". Reč je, kako je saopšteno, o priznanju koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima za stvaranje "slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države". Ovu "titulu" do sada su poneli ratni zločinac Franjo Tuđman i generali Ante Gotovina i Mladen Markač, koji su komandovali genocidnom vojno-policijskom akcijom "Oluja", tokom koje je ubijeno više od 2.000, a proterano 250.000 Srba!

'Muzički fenomen'

Prema pisanju zagrebačkih medija, u obrazloženju skandalozne odluke piše da je Tompson bio ratni dobrovoljac, ali i da je svojim "domoljubnim" pesmama postao "muzički fenomen"!?!

(VIDEO) USTAŠKI PIR U SLUNJU! Na Tompsonovom koncertu publika urlikala "za dom spremni" i klicala koljačima Srba!

printscreen

Izuzetno je omiljen, pogotovo kod hrvatskih branitelja i članova njihovih porodica. Neki ga, istina, namerno marginalizuju, ali ti i takvi za nas nisu bitni. Važno je da peva o Bogu, domovini i ljubavi. Ovo priznanje na neki način jeste poruka i odgovor na razna prozivanja i zabrane, koje pogotovo u zadnje vreme prate nastupe, ali i svako javno pojavljivanje ovog istaknutog hrvatskog branitelja, pevača i domoljuba, piše u obrazloženju odluke o nagradi, a prenosi hrvatski portal "Dnevno".

Komentarišući ovaj skandal, Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom Saboru, kaže za Informer da ovakvi skandalozni pokušaji opravdavanja zločina na Srbima jesu strašni i skandalozni.

Ismejao prijavu policije zbog koncerta u Slunju

Portparolka karlovačke policije Senka Staroveški izjavila je da je Marko Perković Tompson prekršajno prijavljen zbog izvođenja pesama ili tekstova koji remete javni red i mir tokom koncerta u Slunju za vreme hrvatske proslave "Oluje".
Tompson je na ovu prijavu kratko reagovao na svom Fejsbuku, objavivši pesmu "Čavoglave" uz komentar: Pozdrav uz pesmu koja je nastala u domovinskom ratu i reči "za dom spremni".

- Ovo je klasičan pokušaj da se zaštiti ono što se zaštiti ne može. Hrvatska uporno hoće da se veliča ono što se veličati ne može. Ovako nešto jednostavno ne može proći. Pozdrav "za dom spremni" jeste zločinstvo, a ne herojstvo - podvlači Pupovac.

informer

Nagrada zaslužnima

Miodrag Linta, šef Saveza Srba u regionu, smatra da je reč o sasvim očekivanoj odluci hrvatskih branitelja.

- Oni su u Hrvatskoj glavni nosioci procesa rehabilitacije zloglasne NDH i negiranja antifašističkih tradicija. Suština takozvanog domovinskog rata jeste realizacija ideje hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Cilj je ostvaren i sada se politički i vojni rukovodioci, kao i medijski poslenici koji su doprineli ostvarenju cilja, proglašavaju junacima - zaključuje Linta.

LUDILO BEZ GRANICA HRVATSKOG MINISTRA! Tomo Medved: USTAŠA SAM TIM SE DIČIM!

Evo šta peva Tompson

Jasenovac i Gradiška Stara
"Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara,
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića"

Bojne Čavoglave
"Za dom, braćo, za slobodu, borimo se mi
Čujte, srpski dobrovoljci, bando, četnici,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji..."


 

2017 © - Informer.rs