DROGIRANI PAS zaklao vlasnika narkomana!
Stafordski bul terijer je u Londonu progutao krek kokain i potom drogiran napao i ubio svog vlasnika dok je učestvovao u snimanju dokumentarnog filma o drogi
telegraf.rs/informer.rs 12. 09. 2017. 15:47
Shutterstock

Mario Perivoitos, zavisnik od narkotika, umro je u martu u bolnici usled gubitka krvi nedugo posle napada pas po imenu Mejdžor (Major), javljaju danas britanski mediji.

Istraga je utvrdila da je Perivoitos zadobio ozbiljne povrede na licu i vratu, obilno je krvario i grkljan mu je bio smrskan.

Ekipa BBC-a, koja je bila u domu pokojnika u severnom Londonu, pozvala je hitnu pomoć i pokušala da savlada psa "zakačenog" za vrat 41-godišnjaka.

Producent BBC-a Džošua Hedou nekako je uspeo da odvoji psa od Perivoitosa ali je već bilo kasno.

Oni su bili zarobljeni u stanu oko pola sata, a policiji je trebalo gotovo 10 minuta da razvali vrata stana, jer su bila zatvorena ojačanom bravom.

UKOLIKO IMATE "OPASNOG PSA" ovo morate da znate!

Perivoitos je učestvovao u snimanju dokumentarnog filma BBC-a "Mapa droge u Britaniji" kao jedan od sagovornika.

On je poslednje večeri svog života stigao kući oko 22 sata teško drogiran kokainom, a BBC ga je snimao.

Perivoitos je dobio i epileptični napad i pao na pod, a napad je provocirao drogiranog psa da napadne svog vlasnika.

- Epileptični napad je razlog zbog kojeg ga je pas prvo ujeo za lice pre nego što mu je pregrizao vrat. Pas je bio pod dejstvom kokaina koji je najverovatnije pojeo, što je bio dodatni faktor koji je uzrokovao njegovo agresivno ponašanje te večeri. Perivoitos je prebačen u bolnicu i umro je nešto posle ponoći - rekao je patolog Endrju Voker pred sudom.

Veterinarski toksikolog Nikolas Karmajkl rekao je da je u mokraći psa utvrđena veliki procenat kokaina i morfina:

- Jasno je da je pas uzeo drogu tako što je pojeo krek kokain ili je bio drogiran dimom od droge i droga je verovatno uzrokovala Mejdžorovo ponašanje.

Stafordski bul terijer Mejdžor je trebalo da bude uspavan, ali nije jasno da li se to i dogodilo.

2017 © - Informer.rs