DIKIĆ U OZBILJNOJ ZDRAVSTVENOJ KRIZI! Advokat apeluje na CG sud da ODLOŽI PRETRES!
U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine
Tanjug 13. 09. 2017. 11:39
Printscreen rtcg.me

Četvrtog dana suđenja na početku ročišta advokat odbrane Milan Petrović zatražio je da se optuženi. bivšem šefu srpske Žandarmerije, Bratislavu Dikiću, hitno zdravstveno zbrine, kako bi bio podvrgnut hirurškoj operaciji, nakon nalaza lekara sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

On je pojasnio da su sudu dostavili podnesak i nalaz lekara sa VMA, Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikiića u avgustu ove godine, da je hitno potrebna operacija. 

Petrović je zatražio odgađanje današnjeg pretresa, radi preduzimanja hitnih mjera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja Bratislava Dikića.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub ?orđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

I dvokat Goran Petronijević apelovao je na sudiju da se predlog Petrovića hitno uzme u razmatranje. 

Podseća da nisu želeli odlaganje pretresa, navodeći da je u ovom trenutku potrebna hitna operacija. 

- Molim vas da sve preduzmete, u suprotnom ćemo imati drugačiju odluku u odnosu na bilo kakvu odluku ovog suda, a to je smrtna kazna - upozorio je Petronijević.

Optuženi Bratislav Dikić je saopštio da je tačno da trpi bolove, da je primio terapiju i da prethodne noći nije spavao.

- Ne tražim odlaganje pretresa, pratiću koliko budem mogao, a ukoliko ne budem mogao, obratiću se sudu - rekao je Dikić.

2017 © - Informer.rs