SIN BLISKOG SLOBINOG SARADNIKA OJADIO SRBIJU ZA 62 MILIONA, a sud ga pustio na slobodu!
Carinik Vasilije Marković, osumnjičen da je oštetio budžet Srbije za čak 62 miliona dinara na švercu parfema, cigareta i pića, pušten je prekjuče da se brani sa slobode?!
Informer 12. 10. 2017. 15:48
printscreen

Vasilije je, inače, sin čuvenog profesora Pravnog fakulteta Ratka Markovića, bliskog saradnika nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Kako smo saznali, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu pustila je Markovića uprkos zahtevu tužilaštva da mu se odredi pritvor od 30 dana.

- Sudija mu je samo izrekla zabranu komuniciranja sa određenim osobama. Pritom, ista sudija je drugoj osumnjičenoj osobi u ovom slučaju, koja je uhapšena zbog sumnje da je oštetila državu za "samo" 800.000 dinara, odredila jednomesečni pritvor - saznajemo od izvora iz istrage.

Podsetimo, beogradska policija je pre tri dana uhapsila 13 carinika i A. M. (33), vlasnicu firme "CD ril diplomatik", zbog sumnje da su na osnovu falsifikovane dokumentacije nezakonito oslobodili to preduzeće plaćanja carinskih dažbina i PDV za parfeme, cigarete i alkoholna pića. Na taj način oštetili su budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra!

- Oni su primili u rad nekompletnu i falsifikovanu dokumentaciju, kojom je "CD ril doplomatik" prikazao razduženje 156.108 boksova cigareta, 687 boca raznovrsnog alkoholnog pića i 8.455 komada raznih parfema. U dokumentaciji je lažno predstavljeno da je sve to bilo namenjeno stranim ambasadama u Beogradu, koje ne plaćaju carinske dažbine ni PDV - objasnio je izvor iz policije.

Vasilije Marković je bio zadužen za kontrolu dokumenata, pri čemu je firmi "CD ril diplomatik" omogućio utaju poreza i dažbina u ukupnoj vrednosti od oko 62 miliona dinara.

- Treće tužilaštvo je sa pojedinim osumnjičenima postiglo sporazum o priznanju krivice. Za ostale okrivljene je traženo od suda da im se odredi pritvor, a među njima je bio i Marković. Međutim, on je ipak pušten da se brani sa slobode - ispričao je naš izvor.

2017 © - Informer.rs