BJEKOVIĆ UDARIO NA PREDSEDNIKA FSS: Kokeza je privatizovao reprezentaciju Srbije!
Nenad Bjeković tvrdi da ni Dragan Stojković Piksi niti bilo koji drugi trener ne želi da postane selektor Srbije jer bi morao da bude poslušnik predsednika FSS Slaviše Kokeze
J. Stevanović 13. 11. 2017. 07:03 -- 06:50h
Starsportphoto©

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza privatizovao je reprezentaciju Srbije i zato sad niko ne želi da bude selektor, tvrdi za Informer legendarni fudbaler i funkcioner Nenad Bjeković.

Bez preterivanja
Neverovatne su mi priče da se Kokeza meša u sastavljanje tima, pa zbog toga treneri odbijaju Srbiju
Dragomir Okuka, trener

On kaže da svako ko želi da bude u Fudbalskom savezu Srbije mora da radi po Kokezinom nalogu.

Postaviti granicu

Za vršioca dužnosti selektora "orlova" Mladena Krstajića, kojeg odlično poznaje, kaže da neće podleći uticaju prvog čoveka FSS, ali će morati da pravi određene ustupke ako želi da sačuva poziciju.

- Stekao se utisak da je reprezentacija privatizovana i onaj ko prihvati da bude selektor moraće da igra po Kokezinim pravilima. Poznajući Krstajića, ne verujem da bi pristao na sve zahteve, ali neka tolerancija mora da postoji. Važno je samo naći granicu. Nije ni čudo što niko neće da se prihvati posla tamo, ni Piksi, niti bilo ko drugi. U moje vreme 80 odsto posla odrađivali su ljudi iz fudbala, a samo 20 odsto je bila umešana politika. Danas je obrnuto i to nikom ne prija - jasan je Bjeković.

Nacionalni tim trenutno se nalazi u Južnoj Koreji, sa kojom sutra (12.00) igra prijateljski meč. U petak su "orlovi" pobedili Kinu (2:0), takođe u prijateljskoj utakmici, a Bjeković se pita kome je takva turneja išta dobro donela.

Lane: Totalni haos u FSS

Razočaran sam trenutkom i načinom na koji se rešavaju stvari vezane za fudbalsku reprezentaciju Srbije, poručuje bivši igrač Milan Jovanović.
- Plasman na Mundijal bio je cilj i Muslin nikako nije smeo da bude smenjen. On je uspeo ono što selektori godinama unazad nisu. Posle ovakvog haosa ne treba da nas čudi ako nam, kao ranije, bude trebalo po osam godina da se oporavimo od raznih šokova - ocenjuje Jovanović.

- Meč sa Kinom je bio više revijalni nego kad mi veterani igramo. Nije bilo ni prvotimaca, ni selektora. Pa onda pozovu neke igrače Superlige naknadno da idu u Koreju. Njima makar želim da tamo nađu angažmane, inače ne vidim svrhu odlaska. Umesto da iskoristimo dobru atmosferu posle plasmana na SP, mi sve urušavamo. Pitam se na šta će ovo izaći dugoročno gledano - ističe Bjeković.

Hitno pronaći rešenje

Za razliku od njega, trener Dragomir Okuka brani Savez i nada se da će Kokeza ipak uskoro pronaći adekvatnu zamenu bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu.

- Utakmice sa Kinom i Južnom Korejom odlična su šansa da se pokažu mlađi igrači koji su budućnost srpskog fudbala. Ipak, onog trenutka kad se vrate u Beograd kreće rešavanje ključnih pitanja. Prvo mora da se nađe selektor, a Savez dobro radi i verujem da će uspeti u tome. Priče da se Kokeza meša u sastavljanje tima, pa zbog toga treneri odbijaju Srbiju su mi neverovatne. Stvarno bi to bilo previše - naglašava Okuka.

2017 © - Informer.rs