HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!
Jelena Dokić (34) otkrila da ju je otac Damir mlatio sve dok ne bi pala u nesvest, terao je da skida majicu i kaišem je šibao po golim leđima. Pljuvao joj je u lice, nazivao je droljom, a posle poraza na Vimbldonu izbacio ju je da spava na ulici
informer.rs 13. 11. 2017. 19:30
Informer/instagram

Želela sam da se ubijem jer me je otac Damir premlaćivao, zlostavljao i brutalno vređao, otkrila je bivša srpska teniserka Jelena Dokić!

Nekadašnja četvrta teniserka planete u svojoj biografiji "Nesalomiva" otkrila je jezive detalje sukoba s ocem Damirom i optužila ga da ju je tukao do krvi, zbog čega je malo falilo da se ubije!

Jugoslavija je bila greška

Jelena Dokić je otkrila da je najveću grešku napravila kad je pod očevim pritiscima pristala da igra za Jugoslaviju i da uzme pasoš naše zemlje.
- Ako postoji stvar koju bih mogla da vratim, osim fizičkog i mentalnog zlostavljanja, to je odluka da izaberem da igram za Jugoslaviju. Nekoliko godina kasnije sam se vratila da igram za Australiju, ali pre toga je već bilo učinjeno mnogo štete - priznala je Jelena Dokić.

Bila u depresiji

Jelenina biografija zvanično je objavljena juče, a mediji u Australiji i Velikoj Britaniji već su preneli najšokantnije delove užasne ispovesti bivše teniserke.

- Prošla sam put od siromaštva do nasilja. Kada sam napustila kuću s 19 godina, dugo sam bila u depresiji, čak i nadomak samoubistva - rekla je Jelena Dokić za australijski "Seven njuz", koji je promovisao njenu knjigu.

Dokićeva je detaljno opisala kako ju je Damir tukao i mučio, a "Dejli telegraf" prenosi da je u knjizi Jelena opisala da ju je otac nazivao "droljom" i "kurvom".

- Čupao me za kosu i uši, šutirao oštrim cipelama, pljuvao u lice, a nakon toga nazivao najgorim pogrdnim imenima. Tukao me kaišem preko leđa, sve sam to opisala u knjizi. Nekad me tukao zato što sam loše igrala, a nekad samo zato što je bio loše raspoložen. Često sam bila krvava i u modricama - istakla je Dokićeva i dodala:

Umesto Damira, javila se nepoznata žena

Informer je u toku jučerašnjeg dana pokušao da stupi u kontakt s ocem Jelene Dokić Damirom. Međutim, umesto njega, na telefon se javila nepoznata žena, koja je vidno uznemirena tvrdila da ne zna ko je Damir Dokić.
- Ne znam zaista ko je Damir Dokić. Ne znam. Ovo nije njegov telefon - rekla nam je izvesna žena.

- Najgore mi je sećanje na turnir u Kanadi 2000. godine. To ću pamtiti dok sam živa. Tukao me je strašno, toliko da sam se onesvestila. Nisam često gubila, ali kad jesam, posledice su bile strašne.

Mentalni bol je veći

Ona je napisala da je sve to počelo dok je bila mala i da je više od samih batina bole traume nastale od dugogodišnjeg iživljavanja.

- Baš me je gadno tukao, svačim što mu je bilo pod rukom. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli. Premlaćivanje je bilo skoro svakodnevno. Nije to samo fizički već i mentalni bol, koji je ostavio dublje posledice. Kada imate 11 ili 12 godina i doživite tako strašne stvari, mnogo je teško da nastavite dalje - opisala je Jelena.

Nekadašnja teniserka je otkrila da je za ceo slučaj znao i Teniski savez Australije, ali da nikada nije pokrenuo istragu povodom svih dešavanja, pošto je uvek opravdanje bilo "nedostatak saradnje". Uprkos svemu, Dokićeva je poručila da ne mrzi svog oca.

Bila sam u brusu, okrenuta leđima...

Jelenina saradnica na biografiji, spisateljica Džesika Haloran objavila je kraći odlomak iz knjige, u kojem detaljno opisuje kako je izgledala Damirova tortura nad Jelenom.
"Loša odluka na treningu, poraz, loše raspoloženje - sve su to bili razlozi da on izvuče kaiš. Moj poraz ga je doslovce terao u neviđeni bes. Retko sam gubila, ali kad se to dešavalo, posledice su bile brutalne. Onda bi mi rekao da skinem majicu. Mnogo manje bi bolelo kad sam imala majicu na sebi, zato me je terao da skinem. Bila sam samo u brusu, okrenuta leđima njemu, a on bi mi tada naredio da se ne mrdam. Počeo je da me udara. Skoro da nije bilo mesta na leđima gde nije bilo modrice."

- Ne mrzim oca nakon svega. Pokušala sam da izgladim stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razume šta mi je napravio, niti je spreman da podnese odgovornost. Teško je naći zajednički jezik sa njim. Ili je po njegovom ili nikako - opisala je Jelena Dokić.

Proradila štitna žlezda

Bivša teniserka je opisala da ju je otac maltretirao i 2000. godine posle eliminacije u polufinalu Vimbldona. Jelena je tada izgubila od Lindzi Devenport, a otac Damir je nakon toga nije pustio da spava u hotelu koji je ona sama platila za celu porodicu. Isterao ju je iz hotela i poručio da se sama snalazi.

Jelena je zbog toga od organizatora turnira u Londonu tražila da joj dopuste da spava u blizini teniskih terena.

Dokićeva je nedavno priznala da je u jednom trenutku imala velikih zdravstvenih problema i da je zbog pogoršanog rada štitne žlezde imala čak 120 kilograma. Ona je tenisku karijeru okončala 2014. godine, iako je još ranije prestala da igra profesionalno ovaj sport.

2017 © - Informer.rs