OTAC MI JE UZEO SAV NOVAC, POBEGLA SAM SA REKETIMA I KOFEROM! Nastavak potresne ispovesti Jelene Dokić!
Otac Damir mi je uzeo sve pare koje sam zaradila do 2002, tvrdi Jelena Dokić (34) u nastavku životne ispovesti!
D.R. 14. 11. 2017. 17:33
ap photo
 

Teniserka je sa 19 godina pobegla od kuće jer nije više mogla da trpi zlostavljanje čije šokantne detalje je otkrila u autobiografiji "Nesalomiva".

Dokićeva je veći deo zarade sa turnira od 4.481.044 dolara inkasirala upravo do 2002. godine, kada je bila četvrta svetska teniserka. Srpska igračica sa australijskim državljanstvom rekla je da više nije mogla da trpi očevo fizičko i psihičko maltretiranje i da je zato pobegla od njega na vrhuncu karijere.

Tortura
Kada maltretiranje nije bilo fizičko, što je bilo retko, onda je bilo emotivno. Sećam se modrica veoma jasno

Jelena Dokić, srpska teniserka

Nikad dosta

Jelena je otkrila da je bez prebijene pare napustila porodični dom, samo sa reketima i koferom.

- Odrastala sam, imala sam 17-18 godina, a maltretiranje nije prestajalo. Napustila sam kuću samo sa torbom za rekete i koferom. To je bilo to. Nisam imala ni keš ni kreditnu karticu. Prepisala sam sve njemu par meseci ranije. Verovatno je mislio da bih bila previše uplašena da odem i da ću ostati bez obzira na sve - izjavila je Dokićeva za jednu australijsku televiziju i dodala:

Armenulić: Damir je impulsivan

Bivši selektor Dejvis kup tima Radmilo Armenulić nije bio svedok grozota koje je Jelena napisala u autobiografiji, ali se seća Damira Dokića kao impulsivnog.
- Verujem da Jelena nema razloga da laže o onome što je otkrila. Nikada nisam bio svedok da ju je otac udario, ali je bilo priča. Damir je bio impulsivan, sukobio sam se verbalno s njim u jednoj emisiji. Ima toliko ambicioznih roditelja. Čuo sam priče da su neki vadili pištolje na turnirima. Ipak, njihov uticaj je sada sve manji - izjavio je Armenulić.

- Znala sam da ga samo pare motivišu, pa sam se konstantno trudila da igram bolje i zarađujem više. To sam radila i išlo mi je dobro, ali nikad nije bilo dovoljno. Slamala sam se i bilo mi je mnogo teško tako da igram profesionalni sport koji je brutalan.

Jelena je u knjizi napisala da ju je otac tukao i do nesvesti, a da modrice i dalje jasno pamti.

- Kada vam se tako nešto dešava svakodnevno, prihvatate to kao nešto normalno. Živite s tim. Uvek bi se našlo nešto što nisam uradila dobro. Kad maltretiranje nije bilo fizičko, što je bilo retko, onda je bilo emotivno. Sećam se modrica veoma jasno. Bukvalno mogu da nacrtam kako su izgledale. Bilo mi je teško da se nosim s tim jer sam morala da izađem i igram. Morala sam da se suočim sa drugim ljudima - prisetila se Dokićeva.

ŠTA PIŠE U JELENINOJ AUTOBIOGRAFIJI

* Otac me čupao za kosu i uši, šutirao oštrim cipelama, pljuvao me u lice, a nazivao me je i ku*vom
* Često sam bila krvava i u modricama
* Na turniru u Kanadi 2000. tukao me je strašno, toliko da sam se onesvestila
* Nisam često gubila, ali kad jesam, posledice su bile strašne
* Gadno me je tukao, svačim što mu je bilo pod rukom. Premlaćivanje je bilo skoro svakodnevno

Pomoć dečka

"Kao što sad znate, moja priča nije bila bajka, ali neću da me iko sažaljeva. Imam više sreće od mnogih. Zdrava sam. Nisam više žrtva. Borac sam. I uvek ću naći pravi put", piše u biografiji Dokićeve. Veliku pomoć imala je od dečka Tina Bikića, sa kojim je i sada.

- To mi je druga veza u životu i opstala je do danas. On je tako pozitivna i fina osoba. Imali smo toliko teških momenata, toliko pritiska. On je bio pod tolikim pritiskom od strane mog oca. Morao je da se suoči sa toliko toga. Jedna od pozitivnih stvari u svemu je to što sam ga upoznala na turniru - zaključila je Jelena.

Informer je i u utorak pokušao da stupi u kontakt sa Damirom Dokićem, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!
 

2017 © - Informer.rs