• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso

12.06.2019

13:35

MIKI ĐURIČIĆ IDE U ZATVOR? Evo koliko godina robije mu preti!

Rijaliti

MIKI ĐURIČIĆ IDE U ZATVOR? Evo koliko godina robije mu preti!

Podeli vest

Koordinatorka sigurne kuće upozorava da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade jer su svesni da mogu da prođu bez posledica

Nakon što je Miki Đuričić krvnički ošamario Suzanu Perović, a zatim pljunuo u lice i izudarao Nadeždu Biljić štakom, posle čega je odmah diskvalifikovan iz rijalitija, oglasila se i Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće.

Ona je najoštrije osudila nasilničko ponašanje sada već bivšeg učesnika "Zadruge" i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MIKI LUPIO SUZANI ŠAMAR, A ONDA PRETUKAO NADEŽDU ŠTAKAMA! Pogledajte snimak tuče zbog koje je Đuričić diskvalifikovan iz Zadruge!

- Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo. Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju! U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje! Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo - rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće i istakla:

Foto: Printscreen You Tube

Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice. Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti - zaključila je Stanojevićeva.

Iz do sada sudske prakse za slična dela, Đuričić bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Ovakvo nasilje je posledica ponasanja produkcije. Za ista nasilja nekoga kaznjavaju, a nekoga ne. Tako su Miki i Luna celo vreme zasticeni kao beli medvedi. Da, ovoga nasilnika treba kazniti i policija treba da reaguje, trebalo ga je kazniti puno ranije ali je trebalo kazniti i druge nasilnike u zadruzi. Luna je izudarala i isamarala toliko ljudi, a produkcija ne reaguje nikako. Evo najnovije, produkcija suti na Lunino i Markovo ismejavanje osoba sa posebnim potrebama. Sramota bre sta rade. Pa ko su oni, Luna cerka bivseg narkomana i alkoholicara i majke "postene pevacice", Miki nasilnik, narkoman, da bi produkcija trebala da ih konstantno stiti. Ali postavlja se i pitanje kakav primer daje Suzana Perovic drugim zenama, kada posle nasilja nad njom, moli tog istog nasilnika da se vrati?

Biba

pre 4 godine

Kume, ajd u 20 marki da ovaj mardelj , videti neće.

Biba

pre 4 godine

Kume, ajd u 20 marki da ovaj mardelj , videti neće.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija