• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2019

16:23 >> 20:32

ADVOKAT ZORICE MARKOVIĆ: Pevačica se nije pojavila na sudu jer nije uredno pozvana

Rijaliti

ADVOKAT ZORICE MARKOVIĆ: Pevačica se nije pojavila na sudu jer nije uredno pozvana

Podeli vest

Bivše zadrugarke Snežana Ilić i Zorica Marković verbalno su se sukobile u "Zadruzi 2", a sve je dobilo epilog na sudu. Naime, sudija u penziji Snežana tužila je pevačicu za uvredu časti, prvo ročiste se održalo u sredu, na koje se Markovićeva nije pojavila

Saopštenje Nebojše Perovića, advokara Zorice Marković, prenosimo vam u celosti:

Dana 28.08.2019.g. u javnim glasilima i elektronskim i štampanim, objavljena je vest da je protiv gospođe Zorice Marković pokrenut krivični postupak i to privatnom krivičnom tužbom zbog krivičnog dela uvreda iz člana 170. Krivičnog Zakonika Republike Srbije od strane Snežane Ilić, a sve u vezi učestvovanja u rijaliti sadržaju „Zadruga“.

Upoznajemo javnost iz razloga što je za sudski postupak Zorica Marković saznala od strane novinara koji su je kontaktirali, da ista nije izbegavala ili izbegava odazivanje na poziv suda, već da nije uredno primila poziv i privatnu krivičnu tužbu i da će se na svaki naredni poziv suda uredno odazvati. Komentari da će sud sve učiniti da privede Zoricu Marković sudu, a koji su dati od strane suprotne strane predstavljaju pokušaj nastavaka rijalitija u stvarni svakodnevni život.

Dalji navodi, koji su izneti od strane suprotne strane da je nedozvoljeno da se sudija koji je u penziji, a koji je učesnik rijalitija, vređa u rijalitiju, su nejasni, jer isti sudija u penziji je znao gde „ide“ i znao je da se radi o televizijskom sadržaju zabavnog karaktera u kom se učesnici ponašaju na način koji je poznat svim građanima i gledaocima. Traženje posebnog statusa iz razloga što je neko bio sudija, pa sada kada je u penziji da ima poseban status u rijalitijima je nestvarno i zbunjujuće, pogotovu ako je taj isti sudija vređao druge učesnike pa i lice koje krivično goni.

Foto: publik

Porediti odnos prema sudijama sa odnosom prema rijaliti učesniku, a koji je sudija u penziji je besmisleno.

Jučerašnje izjave od strane suprotne strane smatramo pokušajem stvaranja hajke protiv Zorice Marković i to na način da ista ne poštuje pravosudni sistem i društveno uređenje u Srbiji i pokušaj uticaja na sud koji postupa.

Zorica Marković poštuje sud,poštuje vojsku, poštuje državu, poštuje narod sa kojim živi, a učesnika u rijalitiju bez obzira na njegovo prethodno zanimanje gleda jednako kao i sve druge. Snežana Ilić ukoliko nije htela da bude izložena takvom vidu televizijskog sadržaja odnosno da učestvuje u istom onda nije trebala da bude deo „Zadruge“

Sudija u penziji traži da bude i sudija u rijaliti programu „Zadruga“. Mislim da ovo govori samo za sebe.

I na posletku, sud je taj koji će dati zaključak u svemu što se događalo, ukoliko nađe da je nadležan za postupanje u igranom televizijskom programu koji se emituje uživo sa učesnicima koji nisu glumci, a podsećamo da je strukovno udruženje sudija apelovalo na Snežanu Ilić da ne učestvuje u televizijskom sadržaju zabavnog karaktera „rijaliti program Zadruga“ i podsećamo na reči sudije Zorana Ivoševića u listi „Danas“ od 04.09.2018.g. : „Njeni postupci će i te kako uticati na struku i baciti ljagu na pravosuđe“. Pokušaj da se preko Zorice Marković, a putem suda uživa dostojanstvo je ravno pokušaju da Vijetnamci traže naknadu štete od Silvestera Stalonea, poznatijeg kao Rambo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija