• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

24.05.2015

22:01

ZAŠTO ĆUTITE dok Zvezda propada?

Crvena zvezda

ZAŠTO ĆUTITE dok Zvezda propada?

Podeli vest

Dok na "Marakani" gazduju Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza, velikani poput Jugovića, Piksija Stojkovića, Mihajlovića, Dekija Stankovića i Nemanje Vidića zaobilaze stadion u Ljutice Bogdana u širokom luku

Fudbalske legende kojih ne bi bilo da nije bilo Crvene zvezde mirno gledaju sa raznih krajeva sveta kako njihov bivši klub propada! Dok na "Marakani" gazduju bivši štoper OFK Beograda Zvezdan Terzić i nekadašnji centarfor Brodarca Slaviša Kokeza, velikani kao što su Vladimir Jugović, Dragan Stojković Piksi, Siniša Mihajlović, Dejan Stanković i Nemanja Vidić zaobilaze stadion u Ljutice Bogdana u širokom luku.

Previše je komplikovano
Sve je to mnogo složena priča. Mnogo je vremena prošlo otkako sam otišao iz Zvezde
Vladimir Jugović, bivši fudbaler Zvezde

Svaki od ove petorice igrača iz Zvezde otisnuo se u inostranstvo, napravio veliku karijeru i zaradio milione. Mnogi navijači crveno-belih smatraju da su samo oni, udruženi, u stanju da spasu nekad slavni klub iz kandži mediokriteta koji ga trenutno vode.

Ogroman ugled

Oni imaju ogroman ugled, imena koja nešto znače u svetu fudbala, za razliku od većine Zvezdinih rukovodilaca iz prethodnih desetak godina. Međutim, niko od njih ne želi da se uhvati ukoštac sa problemima koji su doveli nekadašnjeg šampiona Evrope na nivo seoskog kluba.

Vladimir Jugović, koji živi u Beču, nije umeo da objasni zbog čega se on i ostale legende kluba ne angažuju i pokušaju da spasu klub.

- Sve je to mnogo složena priča da bi stala u telefonski razgovor. Druga stvar, mnogo je vremena prošlo otkad sam otišao iz Zvezde i stvarno nije u redu da sad pričam o aktuelnim dešavanjima tamo - rekao je Jugović, pokušavajući i sam da pronađe pravi odgovor na pitanje Informera.

52 miliona evra iznosi dug Crvene zvezde u ovom trenutku

Jugović je potvrdio da se nedavno čak i video sa aktuelnim generalnim direktorom Zvezde Zvezdanom Terzićem.

- Video sam da su novine pisale o mom eventualnom povratku u klub, ali nikakve priče o tome nije bilo. Terzić me jeste zvao da popijemo kafu, jer je bio na proputovanju kroz Beč. Išao je u Firencu. Preko zajedničkog prijatelja mi je uputio poziv i čak sam se pitao otkud to da me zove, ali sam pristao. Ja sa mnogo ljudi popijem kafu, ako su tu u prolazu i žele da me vide. Ne vidim ništa loše u tome. Što se Zvezde tiče, ja sam već jednom bio i pokušao - podsetio je Jugović da je svojevremeno bio član Upravnog odbora crveno-belih.

Nekadašnji kapiten Zvezde Dejan Stanković takođe je s ponosom isticao svoju privrženost klubu iz Ljutice Bogdana.

Starsportphoto

- Meni je zaista velika čast što navijači Zvezde imaju lepo mišljenje o meni. Ja sam uvek tu za Crvenu zvezdu. Ne bežim od odgovornosti - rekao je pre izvesnog vremena Stanković.

Ipak, njegove reči ostale su mrtvo slovo na papiru. Umesto fotelje na "Marakani", Deki je izabrao da bude pomoćni trener Udinezea.

Pretnje kriminalaca

Dragan Stojković Piksi bio je predsednik Zvezde, a najuren je 2007, iako je u prethodne dve sezone ekipa osvojila dve duple krune. Trenutno nema angažman, a u Srbiji nije bio već godinama zbog pretnji kriminalaca.

Siniša Mihajlović i Nemanja Vidić su aktivni, prvi kao uspešan trener, drugi kao igrač, ali svakako bi mogli da pomognu kao članovi Zvezdine uprave. Gori od ovih koji sada zauzimaju fotelje na "Marakani" ne bi mogli da budu.
 

ZVEZDINE LEGENDE

Dragan Stojković
Za Zvezdu odigrao 159 utakmica i postigao 65 golova, otišao u Marsej 1990.

Vladimir Jugović
Za Zvezdu odigrao 61 utakmicu i postigao 11 golova, otišao u Sampdoriju 1992.

Siniša Mihajlović
Za Zvezdu odigrao 53 utakmice i postigao 15 golova, otišao u Romu 1992.

Dejan Stanković
Za Zvezdu odigrao 114 utakmica i postigao 38 golova, otišao u Lacio 1998.

Nemanja Vidić
Za Zvezdu odigrao 95 utakmica i postigao 16 golova, otišao u Spartak iz Moskve 2004.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dobri

pre 8 godina

Kakav tekst? Dobro plaćen. Recite koliko su neki od tih 'zaljubljenih' napravili dug i iskoristili CZ...

NESA

pre 8 godina

terzic pod hitno napolje iz zvezde to je jedini spas

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17