• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. Selmani

27.05.2015

16:23

UEFA SUMNJA da je Terzić nameštao utakmice!

Crvena zvezda

UEFA SUMNJA da je Terzić nameštao utakmice!

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde i doskorašnji predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić nalazi se pod istragom UEFA zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju mečeva

 



Evropska fudbalska unija obavestila FSS da postoje indicije kako je Zvezdan Terzić namestio tri meča "romantičara". Pod istragom je i predsednik Spartaka Zoran Simović, za kojeg se sumnja da je učestvovao u nameštanju bar jedne utakmice Subotičana.

Prolećne nameštaljke

Informer je iz više nezavisnih izvora saznao koje su četiri utakmice probudile interesovanje UEFA.

- Reč je o duelima OFK Beograd - Jagodina (5:3), OFK Beograd - Borac (1:0), Spartak - OFK Beograd (1:0) i Spartak - Donji Srem (3:2). To su sve mečevi iz prolećnog dela ove sezone - tvrdi naš sagovornik.

Čelnici FSS su u ponedeljak najavili da će o sprezi između kladionica i pojedinih fudbalskih funkcionera progovoriti na Izvršnom odboru zakazanom za 1. jun. Prema informacijama našeg izvora, meč koji je izazvao najveću pažnju UEFA je duel između OFK Beograda i čačanskog Borca, odigran na Karaburmi u okviru 21. kola. 

Terzić bez odgovora, Karadžić zanemeo

Generalni direktor Crvene zvezde i alfa i omega OFK Beograda Zvezdan Terzić nije želeo da komentariše Informerove informacije i sumnje UEFA da je organizator nameštanja utakmica u Superligi.
Novinarima našeg lista nije se javljao ni predsednik FSS Tomislav Karadžić, koji uprkos skandalima koji nedeljama potresaju srpski fudbal ne oseća potrebu da odgovori javnosti.

"Romantičari" su slavili sa 1:0, a sporne su bile ogromne uplate na trijumf domaćina i to svega nekoliko minuta pošto se meč našao na listama domaćih i evropskih kladionica.

- UEFA je posebno upozorila Savez na utakmicu između OFK Beograda i Borca iz Čačka. Iz Niona su naveli da je već u prvih sat vremena pošto se taj meč našao na kladioničarskim listama uplaćeno čak 40.000 evra na trijumf domaćina, što je kod njih izazvalo sumnje u regularnost ove utakmice - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Od svih funkcionera FSS jedino je potpredsednik Goran Milanović bio spreman da govori o dopisima koji su iz Niona stizali na Terazije 35.

public
Goran Milanović

- UEFA je i ranije slala dopise u kojima upozorava kako postoje indicije da su pojedini mečevi Superlige pod sumnjom da su namešteni i u kojima traži od FSS da se to ispita. To nije bila pojava samo u poslednjih nekoliko kola već i ranije. Dakle, ne radi se o tome da Tomislav Karadžić zastrašuje opoziciju, već je to zaista bio slučaj - rekao je Milanović.

Ispitivao igrače

On je demantovao da je njegova Jagodina učestvovala u "štelovanju" utakmica.

- Mogu da kažem da Jagodina nije učestvovala u nameštanjima. Izgubili smo nekoliko utakmica zaredom, pa su me pitali da li prodajemo bodove. Posle nekih mečeva sam i sam došao u situaciju da ispitujem i sumnjam u svoje igrače, ali sam posle pregledanih snimaka shvatio da nisu nameštali - izjavio je prvi čovek "ćurana".

 


MEČEVI ZA KOJE UEFA SUMNJA DA SU NAMEŠTENI

Starsportphoto©

17. kolo    28. februar
Spartak - OFK Beograd    1:0 (1:0)

20. kolo    21. mart
OFK Beograd - Borac    1:0 (0:0)

28. kolo    13. maj
Spartak - Donji Srem    3:2 (0:1)

30. kolo    24. maj
Jagodina - OFK Beograd    5:3 (4:0)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lika

pre 8 godina

svi su oni nemi i bez reči treba to u rudnike poslati do života bez ičega da krepavaju

gradimir

pre 8 godina

Karadzica u Crnu goru,pa nek tamo predsedava fudbalskim savazom.

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Ма није луд да се враћа у црну гору а и нема где. Такви као он, када се упуте у Биоград, запале сопствену бараку, па пут под ноге. А и зашто би се враћао, када је овде заштићен као даждевњак; нема механизма за његову смену, на извору је новца од ФСС-а, менаџера и клубова, потпуно узурпирао Савез, ради шта хоће и никоме не полаже рачуне, запослио кусе и репате,..., претворио Савез у свој приватни д.о.о.. Њуму рај а српском фудбалу - крај!

baksuz

pre 8 godina

Pošto je Terzić sa Draganom Djajićem imao više takvih špekulativnih nameštanja utakmica,naše rukovodstvo,na čelu sa Karadžićem ćute,kao mule.Takve bi trebalo brisati sa spiska fudbalskih funkcionera i skloniti ih iz javnog sportskog života.

Laki

pre 8 godina

C.Zvezda,OFK.Beograd,Jagodina, ovi klubovi mogu da budu izbaceni iz JSL.

Pavle

pre 8 godina

Fudbalska mafija - davno zavladala FSS i klubovima! Šta ste očekivali? Da će kriminal - podići SPORT ? Da će kriminal osvajati MEDALJE ? Kamo sreće da država ume - da odreaguje ! Ali mi odavno nemamo pravnu državu - nego samo " IZMAGLICU " koja nam se prodaje u kolumnama i saopštenjima ....i "zastarelim" Presudama (odbačajima !)

Nole

pre 8 godina

Utakmica Borac : Partizan takodjer je pod istragom ! Dzaba necete da pisete o tome ! Sve ce se brzo znati !\n

gago m

pre 8 godina

Nole / Јел утакмицу Борац-Партизан спомињеш због лика са потернице (Терзића) или ти је прорадила савест јер "волиш само поштено"?!Шта ли ћеш тек писати ако УЕФА буде опет контролисала пословање и утакмице ЦЗ ...???Пре ће бити да је код тебе,оно по српски, - "Нек' комшији цркне крава"!

nesa

pre 8 godina

A prosle sezone,C.Zvezda- OFK?Ko to menja na poluvremenu igrace koji su do tada dali dva gola,setali se kroz Zvezdinu odbranu kako su hteli,verovatno mimo dogovora,da bi mu na kraju klub izgubio utakmicu sa 3:2?Sumnjivo...ma ajte,molim vas :)

Amater

pre 8 godina

Postena UEFA i FIFA a ovi neposteni nemoguce.Fudbalska mafija vlada u svetu a kladionice su oni i osnovali.

Dusan

pre 8 godina

Па докле да се трпи и шта још да се чека !?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija