• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.10.2015

20:54

CEDEVITA GORKA ZA CRVENO-BELE Zvezda pala u Zagrebu 74:72

Crvena zvezda

CEDEVITA GORKA ZA CRVENO-BELE Zvezda pala u Zagrebu 74:72

Podeli vest

Crvena zvezda je prvi poraz nakon četiri vezane pobede u ABA ligi pretrpela u Zagrebu, pošto je Cedevita slavila rezultatom 74:72 (11:12 , 24:26, 21:17, 18:17)


Najefikasniji u redovima  Zvezde bio je Mekel sa 17 poena, Mitrović je ubacio 14, a poen manje Tompson. S druge strane, Cedevitu su do pobede predvodili Bilan sa 14 i Gordić sa 13 poena, Pilepić je ubacio 11, a Zubčuć 10.

Zvezda je sve do sredine četvrte četvrtine jurila rezultat, ali je tokom poslednjih pet minuta uspevala da preuzima vođstvo. Pri rezultatu 70:70 Marko Arapović je pogodio trojku i tako prelomio utakmicu. Gal Mekel smanjio je na 73:72, ali je Izraelac napravio grešku.

Zvezda je u pravom trileru imala šansu da kroz poslednji napad dođe do trijumfa, ali večeras sjajnom Mekelu su svirani koraci, a Cedevita je pobedu osigurala posle jednog pogođenog slobodnog bacanja Luke Babića.

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA 74:73 (11:12 , 24:26, 21:17, 18:17)

Hala: Dom sportova, Sudije:Javor, Petek, Rutešić.

CEDEVITA: Pulen 9, Vajt 3, Zubčić 10, Pilepić 11, Babić 3, Žganec, Musa, Bilan 14, Mazalin, Gordić 13, Žorić 4, Arapović 7.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 14, Mekel 17, Mitrović 14, Lazić 3, Simanić, Simonović 5, Skorcijanitis 4, Nastić, Gudurić 2, Jović 7, Cirbes 7
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj utakmice

Mekelu su svirani koraci! Do kraja samo tri sekunde. Babić šutira slobodna bacanja 2,6 sekundi do kraja. Dao je prvo, namerno promašio drugo. Zvezda je poražena 74:72

Poentira Mekel i smanjuje na 73:72. Do kraja 20 sekundi. 

Zorič donosi prednost domaćinima, ali uzvraća Mekel, igra se poen za poen, da bi Arapović trojkom doneo Cedeviti 73:70. 

Vraća se Zvezda iz minusa, glavna uloga pripala je Simonoviću koji je ubacio dve trojke, dok su mu pripomogli Mekel i Tompson - 66:66.

Nova serija Cedevite i to od 5:0, pa domaćini imaju prednost od šest poena na osam minuta pre kraja meča. Radonjić traži tajm-aut - 61:55.

Četvrta četvrtina

abaliga.com

 

Posle niza promašaja na obe strane, Cedevita je napravila seriju 8:0 i povela 53:49, ali Tompson pogađa vrlo važnu trojku i smanjuje minus - 53:52.

Odmah mu uzvraća Tompson, pa Zvezda preokreće 41:43.

Arapović je trojkom doneo preokret Cedeviti početkom trećeg dela utakmice - 41:40

Treća četvrtina

abaliga.com

Zvezda na kraju poluvremena vodi.  Cirbes je šest sekundi pre kraja poluvremena iznudio faul i pogodio jedno bacanje za konačnih - 35:38 

Mitrović je za pet vezanih poena doneo Zvezdi 27:23, ali su se Zubčić i Pilepić pobrinuli za egačl - 27:27.

Serija Zvezde od 6:0, koja preokreće na 22:21.

Pre poene za crveno-bele u drugoj četvrtini posle skoro tri minuta igre ubacuje Mitrović, koji je vrlo brzo dodao još dva sa penala - 18:16.

Domaćini agresivniji u drugoj četvrtini. Nanizali su 4:0 i preorkenuli na 15:12. 

Druga četvrtina

abaliga.com

Odlična obrana Zvezde, a onda Gudurić polaže za "plus četiri" . Prvi deo pripao je Zvezdi  - 11:12.

Razigrali su se domaćini posle tajm-auta, Arapović i Vajt konačno pogađaju, pa je Cedevita prišla na "minus dva" - 8:10. Posle promašaja Tompsona i Mitrovića, Gudurić ne ubacije za tri poena. 

Vodi šampion ABA lige, Cedevita za sada ima samo dva poena, posle skoro sedam minuta igre - 2:8.

Promašaji sa jedne i druge strane. Prve poene posle skoro tri minuta pogađa Tompson, dok je Mekel ubacio prve poene iz igre - 4:0.

Posle dva minuta igra u Zagrebu nema koševa.

Prva četvrtina


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija