• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

15.10.2015

12:08

(19h, SK1) ZVEZDIN MEČ SEZONE Pobeda nad Strazburom vodi u top 16

Crvena zvezda

(19h, SK1) ZVEZDIN MEČ SEZONE Pobeda nad Strazburom vodi u top 16

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova igraju prvi meč u novoj sezoni Evrolige, protivnik je Strazbur, a trener crveno-belih Dejan Radonjić smatra da je ovaj duel presudan za plasman u top 16

Moramo pobediti Francuze pred "delijama" na startu Evrolige ako želimo u top 16, kaže trener Crvene zvezde Dejan Radonjić! Pored Strazbura i Zvezde u grupi A su još Real Madrid, Fenerbahče, Bajern i Himki, a u narednu rundu prolaze četiri tima.

Pomoć "delija"

Radonjić je svestan da njegov tim nema pravo na greške pred domaćom publikom, pogotovo ne u duelima s ekipama koje će mu najverovatnije biti direktni protivnici u borbi za plasman u top 16!

Kole: Znamo šta nas čeka u Areni

Trener Strazbura Vinsent Kole istakao je da je njegov tim spreman za "pakao" koji ga očekuje u Areni.

- Zvezda ima veoma kvalitetan tim, iako je promenila dosta igrača u odnosu na prošlu godinu. Navijači će rivalu dati dodatnu energiju, ali mi ne smemo dozvoliti da atmosfera sa tribina utiče na našu igru. Moramo da razmišljamo samo o onome što se dešava na terenu - kazao je Kole.

- Ovo nam je jedan od najvažnijih mečeva ove sezone. Želimo pobedom da startujemo u Evroligi i verujem da će nam naši navijači pomoći u tome. "Delije" nam uvek pomažu da se istaknemo u evropskim utakmicama. Moramo svi zajednički pokušati da se dignemo iznad naših realnih mogućnosti i da uz huk sa tribina dođemo do trijumfa - kazao je Radonjić.

Zvezdini košarkaši su prošle sezone uspeli da se plasiraju među 16 najboljih timova u Evropi. Međutim, šef stručnog štaba crveno-belih ističe da će njegov tim teško ponoviti taj rezultat ove godine.

- Sve ekipe imaju želju da se plasiraju u top 16, što je i normalna stvar. Moramo biti svesni da ove godine imamo mnogo jaču grupu nego prošle sezone. Real Madrid i Fenerbahče su kandidati da se plasiraju na fajnal-for, a svakako ne bismo smeli da zaboravimo ni Himki. Takođe, i Bajern Svetislava Pešića nije bez kvaliteta. Bio bi ogroman uspeh da prođemo u narednu rundu - objasnio je Radonjić.

ARENA ĆE BITI PRAZNA! Navijače Zvezde ne zanima Evroliga

Klub sa Malog Kalemegdana se smatra favoritom u današnjoj utakmici, ali se Radonjić ne slaže sa tom tvrdnjom.

Starsportphoto©

mojugao

Sofoklis skorcanitis

košarkaš zvezde

Očekujem pobedu protiv Strazbura. Zvezda ima ogromnu bazu navijača, uvek daju sve od sebe za klub i verujem da će prirediti još jednu sjajnu predstavu

- Strazbur je pod vođstvom francuskog selektora Vinsenta Kolea napravio tim koji je osvojio prvenstvo Francuske. Imaju iskustvo i potencijal, dobre igrače na svim pozicijama koji mogu da igraju na visokom nivou. I prošle i ove sezone igraju veoma dobro na strani - objasnio je Radonjić.

Jako od starta

Zvezdin kapiten Luka Mitrović smatra da je crveno-belima duel s Francuzima mnogo bitniji od mečeva sa Fenerbahčeom i Realom.

- Strazbur je možda najslabiji tim na papiru, ali to ne mora ništa da znači. Sposobni su da naprave iznenađenje, uvek. Ipak, ako zaigramo jako od starta utakmice, neće biti nikakvih problema. Ovo će biti mnogo bitnija utakmica za nas od duela sa Realom ili Fenerom - zaključio je Mitrović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ta i ako pobede, i ako ne pobede, - idu u TOP..!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija