• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.10.2015

18:15

ZVEZDA PREGAZILA STRAZBUR Crveno-beli lako do trijumfa na startu Evrolige - 81:59

Crvena zvezda

ZVEZDA PREGAZILA STRAZBUR Crveno-beli lako do trijumfa na startu Evrolige - 81:59

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u prvom kolu Evrolige savladali su francuski Strazbur rezultatom 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)


Stazbur u 12 utakmica u Evroligi na strani nije ostvario nijednu pobedu. Nadali su se Francuzi da mogu crnu seriju da okončaju u Beogradu, ali su se za sve na parketu "Kombank" arene pitali puleni Dejana Radonjića.

Zvezdu su u trijumfu nad Stazburom od 22 poena razlike predvodili odlični Cirbes, koji je ubacio 18 poena, Mitrović 13 i Jović sa 12. Na debiju je briljirao Marko Gudurić, za 18 minuta na parketu imao 6 poena, 3 skoka, 4 ukradene lopte i 4 asistencije. S druge strane, najbolji u redovima Stazbura bili su Boboa sa 17 i Golubović sa 12 poena.

Posle sporog starta, Zvezda je proradila u drugoj četvrtini u kojoj je prelomila meč, pošto su Francuzi  uspeli da ubace samo 12 poena. Pokušali su gosti tokom preostale dve četvrtine da se vrate u meč, ali su crveno-beli odličnom odbranom, pre svega, ne samo sačuvali vođstvo, nego konstantno uvećevali prednost za prvi trijumf u novoj sezoni elitnog takmičenja. 

Starsportphoto
 

Tromo su crveno-beli počeli prvi meč u Evroligi ove sezone, sa četiri izgubljene lopte. Velike probleme Zvezdi na startu pravio je Boboa koji je tri trojke ubacio za 10 minuta. Gubili su crveno-beli i sedam poena, ali su zahvaljujući pre svega sjajnoj odbrani, potom Cirbesu i odličnom Guduriću na debiju u eliti, prvo odlično odigrali finiš prve četvrtine, a onda tokom drugih deset minuta dotukli rivala. Cirbes je nastavio da muči goste, pa je sredinom druge četvrtine imao čak 14 poena. Simonović je trojkom prvo doneo Zvezdi sedam poena prednosti, domaćini su u finišu napravili seriju 8:0 za maksimalnih "plus 14", a na odmor se otišlo rezultatom 43:32.

Crveno-beli su traljavo otvorili i drugo poluvreme, prišli su gosti na "minus sedam", ali su onda Cirbes i Jović imali svojih pet minuta. "Pokrali" su profesionalno goste i podigli navijače na noge za novo dvocifreno vođstvo - 54:44. U finišu treće četvrtine Gudurić i Lazić doneli su Zvezdi 17 poena viška, a do kraja su Francuzi pokušali da izbore bar čestit poraz. Ipak, poraženi su sa 22 poena razlike.

 

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)

Hala: Kombank arena, Sudije: Erezuelo, Zamojski, Haliko. Gledalaca:14.338.

CRVENA ZVEZDA: Rebić,Tompson 11, Meke 4, Mitrović13,
Lazić 2, Simonović 7, Simanić, Skorcijanitis 6, Nastić 2, Gudurić 6, Jović 12, Cirbes 18.

STRAZBUR: Kolins 2, Bobo 17, Lakom 5, Lelu 11, Kembel 3, Dilikina 1, Fofana 2, Golubović 12, Vims 4, Duporo 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj utakmice

Rebić je poslužio Simonovića, ali koš ne važi. Umesto Cirbesa na parketu je Nastić, koji se odmah upisuje u listu strelaca - 81:59. 

Predali su se gosti svesni da do kraju mogu eventualno samo da ublaže siguran poraz. Zato Tompson postiže drugu trojku - 78:59. 

Deseti poen Mitrovića koji je proradio tek u drugom delu igre. Gudurić pravi faul, pa tajm-aut. Mitrović nastavlja da rešeta goste, ubacio je drugu trojku, sada Zvezda vodi 75:53.

Razgoropadio se Jović, zakucava za "plus 18" - 66:48. Faul Kembela, pa Gudurić ima tri slobodna bacanja, ali nakon tajm-auta koji je tražio Kole. Gudurić siguran, Zvezda ima "plus 20".

Zvezda je u poslednjih deset minuta igre ušla sa 14 poena prednosti.

Četvrta četvrtina

Starsportphoto

Marko Gudurić trojkom i Lazić za dva donose Zvezdi do sada najvećih 17 poena. Šteta, Lelu sa pola teran ubacije za tri poena u smanjuje na 62:48.   

Cirbes pravi faul i naljutio je trenera Radonjića. Dilikin postiže samo jedno bacanje. 

Lazić neprecizan za tri poena, kao i Kembel s druge strane. Ipak, posle nekoliko promašaja Mitrović pogađa za dva i tera Kolea da traži tajm-aut - 57:44.  Do kraja ove deonice 1.30, Zvezda ima prednost od 13 poena. 

Zakucavanje Jovića, prvo je ukrao rivalima živu loptu, a onda podigao navijače na noge - 53:42. Potom je bio siguran i sa linije za slobodna bacanja - 54:44.

Odlična reakcija Cirbesa na osam metara od koša, ukrao je loptu Francuzima, a potom poentirao - 52:32. Još jedna odlična reakcija Gudurića u odbrani. 

Mitrović nije pogodio, ali je na mestu bio Cirbes - 49:38, dok Golubović sa četiri vezana poena smanjuje minus - 49:42.  Gudurić se vraća na teren, Tompson izlazi iz igre. Radonjić traži tajm-aut. 

Zvezda greši mnogo na startu treće četvrtine, Lazić prvo pravi korake, pa je onda zaradio treću ličnu grešku. 

Greši Lazić, ali nova sjajna odbrana Zvezde, zaustavljen je Kembel. Ipak, Boboa postiže svoj 15 poen na meču  - 47:38.

Serija Stazbura 4:0, pogodili su Vims i Bobua, ali Mitrović uzvraća trojkom - 46:36. Tompson ima slobodna bacanja posle faula Lakomba, Amerikanac je oba puta bio siguran - 47:36.

Treća četvrtina

Starsportphoto

Četiri vezana poena Skorcianitisa, ali nova trojka gostiju, Lakomb je bio precizan - 43:32.

Serija Zvezde od 8:0. Još jedna odlična reakcija Mekela u odbrani. Šteta, uz zvuk sirene Kembel pogađa trojku, pa Radonjić straži tajm-aut - 39:29.

Odličan Mekel u odbrani , ali Jović nije bio precizan. Novi promašaj gostiju, a ubacuje Simonović za 13 poena prednosti - 39:26. Do kraja 1.33. 

Jović trojkom donosi Zvezdi "plus 11" na dva minuta do kraja poluvremena. Gosti traže tajm-aut - 37:26. 

Lalu je prekinuo seriju Zvezde od 5:0 - 31:26. Pokušavaju Francuzi trojkama da dođu do preokreta, ali ništa od toga. Jović siguran sa penala.  Lakom pravi faul nad Simonovićem, koji ubacuje jedno bacanje - 34:26. 

Gudurić briljira na evroligaškom debiju. Na parketu je Skorcianitis, izašao je Cirbes.Malo će se odmoriti i Gudurić. 

Starsportphoto

Dva promašaja Franuza za tri, Vims i Boboa su se ispromašivali. Ali, Simonović s druge strane siguran za tri poena - 31:24. Najveća prednost Zvezde do sada. 

Lelu pravi faul nad Simonovićem. Cirbes pogađa za 14 poena u meču i tera Kolea da traži tajm-aut - 28:24.

Dupor pogađa za egal , ali Gudurić sjajno spušta loptu za Cirbesa - 26:24.

Boboa upusuje prve poene u drugoj četvrtini. Gudurić se upisao u strelce sa linije za slobodna bacanja posle faula Lelupa - 24:22.

Zvezda vodi prvi put u meču poenima sjajnog Cirbesa - 21:20. Tompson je odradio odličan posao u odbrani a Jović ubacuje za 23:20. 

Druga četvrtina

Starsportphoto

Odlični Cirbes stavlja tačku na prvih deset minuta - 19:20

Novi poeni Tompsona, ovog puta trojka, a onda je Jović naterao Kolinsa na grešku - 15:18. Cirbes smanjuje na minus jedan - 17:18, a imali su gosti i sedam poena više. 

Tompson postiže svoj četvrti poeni smanjuje zapostatak na 12:15. Gudurić na drugoj strani odličan u odbrani.  

Lepo je Mitrović prošao, ali nema koša, a onda Boboa ubacuje treću trojku - 8:15. Brzo na drugoj strani nove poene postiže Cirbes za 10:15. 

Odlična odbrana Zvezde, a onda Cirbes iz okreta prekida seriju gostiju - 8:12. Na drugoj strani Boboa ne pogađa za tri. 

Starsportphoto

Cirbes i Jović su na parketu, izašli su Skorcianitis i Lazić. Serija Francuza od 5:0.

Kolins pogađa posle prodora, ali Mekel uzvraća - 6:7. Nova trojka Boboe - 6:10. Potom lepa akcija gostiju, koju Fofana završava zakucavanjem - 6:12. 

Boboa pogađa prvu trojku za Strazbur - 2:5. Zvezda za sada ima tri izgubljene lopte. Mekel je pokušao kroz sredinu, ali Boboa pravi faul, pa ima dva bacanja. Iskoristio je oba - 4:5.

Vims postiže prve poene za Strazbur, dok na drugoj strani Sofo gubi loptu, pa Mitrović pravi faul. Uspeo je vrlo brzo Skorcianitis da se iskupi, odličnom rampom, a Tompson pogađa za 2:2.

Prva četvfrtina

Videćemo da li će se Francuzima zavrteti u glavi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17