• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2015

16:46

OLIMPIJA SRUŠILA ZVEZDU Slovenci iznenadili šampiona ABA lige - 73:77

Crvena zvezda

OLIMPIJA SRUŠILA ZVEZDU Slovenci iznenadili šampiona ABA lige - 73:77

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u šestom kolu u dvorani Pionir poraženi od ljubljanske Olimpije sa 77:73 (10:19, 18:11, 21:23, 28:20)

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJA 73:77 (19:10, 11:18, 23:21, 20:28)

Hala: "Pionir". Gledalaca: 3.000. Sudije: Sreten Radović, Miloš Koljenšić, Bojan Jovanić

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 3, Mekel 19, Mitrović 14, Lazić 7, Simanić, Simonović, Skorcanitis 4, Nastić 1, Jović, Gudurić 11, Cirbes 14.

OLIMPIJA: Rajt 11, Rupnik 2, Horvat 7, Mesiček 10, Nikolić, Vučetić, Lapornik 22, Lešić 8, Zagorac 11, Mahkovic 2, Zakis 4, Čančar.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

- 73:77. Branko Lazić je dva puta pokušao za tri poena, ali je bio neprecizan, da bi tačku na pobedu gostiju stavio Mesinček sa penala. Mekel je dvojkom samo ublažio prednost.

- 71:75. Zvezda nije realizovala dva napada, Mekel je promašio dvojku, potom i Simonović trojku, da bi potom Rajt sa penala doneo svom timu četiri poena prednosti na pola minuta pre kraja.

- 71:73 Poeni Zeka Rajta uz faul Cirbesa. Amerikanac je ubacio i dodatno bacanje.

- 71:70. Pogodio je jedno od dva bacanja nemački centar, a potom je Mekel ubacio dvojku i vratio prednost domaćem timu.

- 68:70 Cirbes drži Zvezdu u životu, a na drugoj strani je Mesinček pogodio za tri.

- 66:67. Mekel je pogodio sa penala, ali Lapornik ne prestaje da sipa trojke, a Cirbes je upisao novu dvojku.

Starsportphoto©

- Kapiten Zvezde Luka Mitrović povredio se sredinom poslednje deonice. Nezgodna povreda kolena, i krilni centar je iznet na nosilima.

- 62:64. Poeni Lazića uz faul, a bek šampiona ABA lige je bio precizan sa penala, uzvratio je Lešić poenima iz reketa.

- 59:62. Cirbes ponovo precizan, ali crveno-beli nemaju rešenje za Lapornika koji dvojkom stiže do 19 poena. Zatim je prve poene iz igre postigao Tompson, a uzvratio je Mesinček.

- 55:58 Cirbes poenima iz reketa otvara četvrtu četvrtinu, ali onda gosti prave seriju 9:0 preko Lapornika, Mesinčeka i Zagorca.

Treća četvrtina:

Starsportphoto©

- 53:49. Dva realizovana bacanja Mitrovića, a na drugoj strani je dvojku pogodio Zagorac, a onda Lapornik jedno bacanje. Poslenji napad u četvrtini imala je Zvezda a realizovao ga je kapiten košem uz faul. Mitrović je pogodio dodatno bacanje.

- 48:46. Novi poeni Gudurića koji je skupio 11 poena, uzvratio je Horvat dvojkom, ali je onda Mitrović ubacio van linije 6,75. Dva bacanja je onda pogodio Lapornik.

- 43:42. Poene za Zvezdu postigli su Lazić, Mekel i Nastić jedno sa penala, a za rivala Zakis, Rajt i Lešić.

- 38:36. Dvojkom Rajta i trojkom Lapornika Olimpija je stigla do izjednačenja, ali je Gudurić dvojkom vratio vođstvo domaćinu.

- 36:31. Horvat trojkom otvara treću deonicu, uzvratio je Cirbes u dva navraa kao i Mekel sa dvojkom uz faul. 

Starsportphoto©

Kraj prvog poluvremena

Druga četvrtina:

- 30:28. Nova trojka Zagorca, a potom je Mitrović tek iz trećeg pokušaja pogodio. Prednost Zvezdi je doneo Mekel.

- 26:25. Poeni Skorcanitisa sa penala, a potom je Zagorac pogodio trojku, da bi onda gosti iz kontre poentirali preko Hrovata. Crveno-beli imaju 11 izgubljenih lopti do sada.

- 24:20. Novi poeni Lapornika za Ljubljančane, a u strelce se upisao i Tompson, koji je pogodio jedno bacanje.

- 23:18. Više od tri minuta je prošlo pre nego što su crveno-beli pogodili koš u drugoj četvrtini, a to je uradio Gudurić. Zatim je prve poene postigao i Skorcanitis, uzvratio je Lešić.

- 19:14. Dva minuta se čekalo na prve poene u drugoj deonici, a prvi je postigao Zakis. Potom je i Mahkovič ubacio dvojku.

Prva četvrtina:

- 19:10. Mitrović zakucavanje, a potom i Gudurić van linije 6,75 nastavljaju seriju Zvezde koja sada iznosi 15:0.

Starsportphoto©

- 14:10. Izjednačenje Zvezdi doneo je Marko Gudurić sa dva realizovana penala, a prvo vođstvo na utakmici doneo je Cirbes. Potom Lazić krade loptu i poentira za seriju od 10:0.

- 8:10. Novi poeni plejmejkera crveno-belih. Realizovao je dva napada Izraeac. Prethodno je sjajnu rampu imao Cirbes.

- 4:10. Druga trojka Lapornika. Na drugoj strani je Cirbes silovito zakucao, ali sudije su sudile grešku u koracima.

- 4:7. Prve poene za domaćina postigao je kapiten Luka Mitorivć sa linije za slobodna bacanja, da bi se potom upisao i Mekel.

- 0:7. Loš početak Zvezde. Crveno-beli u uvodna tri minuta nisu postigli poen, pa je trener Dejan radonjić morao da zatraži tajm-aut. Gosti su pogodili dve dvojke i trojku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija