• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2015

16:23

(VIDEO) VATROMET NA "MARAKANI" Zvezda protiv Borca nastavila seriju pobeda 4:2

Crvena zvezda

(VIDEO) VATROMET NA "MARAKANI" Zvezda protiv Borca nastavila seriju pobeda 4:2

Podeli vest

Derbi meč 15. kola Superlige pripao je nakon goleade na "Marakani" Crvenoj zvezdi koja je pobedila Borac sa 4:2

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai, Marko Grujić i Predrag Sikimić, dok je u ekipi Borca Srđan Vujaklija u dva navrata matirao lidera Superlige.  Puleni Miodraga Božovića upisali su 12. trijumf u nizu, pa sada imaju 14 bodova više upravo od drugoplasirane ekipe Nenada Lalatovića.

Zvezda je posle pola sata igre zahvaljujući Aleksandru Kataiju imala vođstvo od 2:0, pa je delovalo da će ekipa trenera Miodraga Božovića bez problema na odmor otići sa lepom prednošću. Ali, život im je zagorčao Srđan Vujaklija koji je za samo četiri minuta izjednačio rezultat. 

Prvo je Marko Petković loše intervenisao, poslao loptu ka sredini šesnaesterca, proigrao usamljenog Vujakliju, koji je u trku iz prve šutirao i poslao loptu u mrežu, o prečku. Samo četiri minuta kasnije Vujaklija je ponovo umakao domaćinima i matirao Kahrimana po drugi put. Činilo se da je bio u ofsajdu, videćemo šta će reći stručnjaci.

Pošteno su gosti namučili crveno-bele i u nastavku utakmice, ali nisu uspeli da sačuvaju bar jedan bod. Prvo je u 61. Grujić pogodio za 3:2 uz pomoć Jablana koji je zakačio loptu, a sve dileme rešio je rezervista Sikimić u 74, kada je postavio konačan rezultat. 

 

CRVENA ZVEZDA - BORAC 4:2 (2:2)

 

Strelci: Katai u 15. minutu, 30. minutu, Vujaklija u 36. minutu, 41. minutu, Grujić u 61. minutu, Sikimić u 74. Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Vlado Glođović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (od 46. Luković), Srnić (od 86. Jović), Vijeira (od 63. Sikimić)

BORAC: Bajić, Tanasin, Živković, Jablan, Miletić, Mićić, Jovančić, Zorić (od 63. Vukmirović), Jevtović, Knežević (od 64. Milojević), Vujaklija (od 86. Derić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tok utakmice:

Starsportphoto

Kraj utakmice

90'. Igraće se još dva minuta.

86'. U igru je Luka Jović, dok je teren napustio Srnić.

82'. Sikimić je šutirao, golman Borca odbio loptu, a Perović je natrčao, zakačio loptu vrhom kopačke ali loše,  pa je završila pored stative. 

79'. Katai i Srnić su kombinovali, lopta je došla do Grujića, ali ništa od ove prilike za Zvezdu. 

74'. GOL! Zvezda je možda i rešila pitanje pobednika, vodi 4:2. Rezervista Sikimić po četvrti put matirao je golmana Borca.  

70'. Šansa! Mogla je Zvezda da vodi 4:2, šutirao je Ibanjez sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku.

67'. Gužva u šesnaestercu Zvezde, Čačani nisu uspeli da dođu do lopte posle prekida.

64'. Umesto Filipa Kneževića na terenu je Stefan Milojević.

63'. Ugo Vijeira izlazi iz igre na na terenu je Predrag Sikimić.

61'. GOL! Zvezda ponovo vodi - 3:2. Pogodak je pripisan Grujiću, koji je šutirao sa oko 20 metara,  lopta se odbila od Jablana i završila u golu Borca. 

Starsportphoto


47'.  Luis Ibanjez šutira van kaznenog prostora i prebacuje gol. 

46'. Srđan Plavšić izašao je iz igre, a na terenu je Aleksandar Luković.

Drugo poluvreme

Starsportphoto

Kraj poluvremena

41'. GOL! Ponovo Vujaklija za 2:2. Sam je istrčao pred Kahrimana, obišao ga i postigao gol.Deluje da je igrač Borca bio u ofsajdu. 

36'. GOL! Borac je smanjio na 2:1. Petković je intervenisao loše na desnoj strani, poslavši loptu ka sredini šesnaesterca, proigrao usamljenog Vujakliju, koji je u trku iz prve šutirao i poslao loptu u mrežu, o prečku.

30'. GOL! Ponovo je Katai zatresao mrežu ekipe iz Čačka. Bio je ovo njegov deseti pogodak u sezoni - 2:0.

24'. Mogao je Vijera sada da duplira vođstvo Zvezde, ali je iskosa sa leve strane šutirao preko gola.

15'. GOL! Katai dovodi lidera Superlige u vođstvo. Ušetao se u šesnaesterac Borca Katai, šutirao u ugao golmana Bajića, koji je vrlo loše intervenisao i poprlilično  pomogao Zvezdi da stigne do vođstva.

12'. Živković je izveo slobodan udarac, ubacio je loptu u kazneni prostor, ali je odbrana Zvezde na vreme intervenisala i poslala loptu u aut. 

10'. Pao je Vijeira u duelu sa Miletićem u šesnaestercu i tražio penal.

6'. Kontra Borca, pokušao je Jovančić, ali sve je bilo gotovo još na 25 metara od gola Kahrimana. 

4'. Sudar glavama Mićića i Vijeire. Igrač Borca ostao je da leži na travi, dok mu doktori ukazuju pomoć.

Prvo poluvreme


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dulo

pre 8 godina

jos jedna prijateljska u nizu premijerovog tima,sad se ne vice tole namestio...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17