• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

30.10.2015

11:39

ZVEZDIN NAJTEŽI PROMAŠAJ Veliki Sofo koštao 1.700 evra po poenu!

Crvena zvezda

ZVEZDIN NAJTEŽI PROMAŠAJ Veliki Sofo koštao 1.700 evra po poenu!

Podeli vest

Veliki Sofo odneo je velike pare sa Malog Kalemegdana! Grčki košarkaš Sofoklis Skorcanitis (30) za dva meseca, koliko je proveo u Crvenoj zvezdi, zaradio je 65.000 evra

 

Gorostasni centar je jedan od najplaćenijih igrača u istoriji crveno-belih, ako se uzme u obzir koliki je učinak imao. On je za Zvezdu odigrao ukupno osam utakmica, šest u ABA ligi i dve u Evroligi.

Na terenu je proveo đuture 94 minuta i postigao 38 poena. To znači da su ga crveno-beli platili 1.710 evra po poenu ili 691 evro po minutu!

Skrivena kamera

Skorcanitis je na Kalemegdanu dočekan kao najveća Zvezda koja je ikad stigla u klub. Navijači su bili oduševljeni, a marketing služba crveno-belih je podgrevala euforiju, pa je čak i nabavila autobus gradskog saobraćajnog preduzeća kako bi Sofoa dočekala skrivenom kamerom. 

Veliki Sofo je mali za Divca

Jedini košarkaš koji je više koštao Zvezdu ako se gleda odnos učinka i plate jeste Vlade Divac. Legendarni centar Partizana je 1999. godine odigrao dva meča za crveno-bele i za to, nezvanično, dobio 600.000 dolara. Taj novac klub sa Malog Kalemegdana nabavio je tako što je digao kredit kod Beobanke.

Divac je igrao za Zvezdu u Evroligi u pobedi protiv Žalgirisa (77:69) i porazu Po Orteza (61:70). On je u te dve utakmice za crveno-bele igrao 31 minut i postigao 28 poena. Ipak, njegov minut koštao je Zvezdu 19.354 dolara, a poen 21.428. dolara.

Nije, međutim, dugo trebalo "delijama" da shvate kako 156 kilograma teški Grk nije ni izbliza adekvatna zamena za Bobija Marjanovića, čoveka koji je prošle sezone vodio Zvezdu do tri trofeja i plasmana u top 16 Evrolige.

Posle svega dva meseca Sofo je napustio Beograd, a umesto njega je vraćen ljubimac navijača Vladimir Štimac.

Skrocanitisov imidž velike zvezde zavarao je mnoge, ali bilo je i onih koji su od početka sumnjali u njega.

Jedan od njih je i čuveni trener Vlade Đurović, koji je za Informer rekao da je Grk potpuno neozbiljan igrač.

- Znao sam odmah da je dovođenje Sofokla loš potez. On nije bio potreban Zvezdi nikako. Pa on je cirkusant, a ne igrač. Možda je dobar za marketing, ali ni za šta više. Veliki je i trom, prosto nije mogao da ispuni očekivanja Zvezdinih navijača. On da zameni Bobana Marjanovća? Pa ne može on ni da priđe Marjanoviću. Osvrnite se na njegovu karijeru, koji je tim bio uspešan sa Sofoklisom? Realno, nijedan - kazao je Đurović.

Naš poznati trener, koji nema dlaku na jeziku, je dodao:

- Dobra je stvar što su ga otpustili. Verujem da će Vladimir Štimac biti mnogo efikasniji. On je tip igrača koji ostavlja srce na terenu, za razliku od Sofoklisa. Bio je u Zvezdi ranije, poznato mu je i poslovanje kluba i način igre i neće mu trebati mnogo vremena da se uigra - kazao je Đurović.

Obradović: Spor je

S Đurovićem je saglasan i trener Albe Saša Obradović. On smatra da je Sofoklisovo vreme prošlo i da je vreme da karijeru nastavi u nekom slabijem klubu.

- Teško mi sa strane možemo da komentarišemo zašto je Sofoklis pružao tako loše partije. To ipak najbolje zna trener. Ipak, da je bio loš, bio je. Igrao je daleko ispod očekivanja - istakao je Obradović.

Legendarni plej Zvezde i reprezentacije takođe je podsetio da Skorcanitis ni prethodnih sezona nije briljirao.

- Mada, ni prošlih godina on nije bio ne znam koliko dobar. Pa ni Makabi ništa nije uradio prošle sezone s njim u timu. Meni se on iskreno nikada nije sviđao. Spor je za današnju košarku i mislim da bi morao da razmisli šta će i kako dalje u svojoj karijeri - zaključio je Obradović.


SOFOKLIS SKORCANITIS

8 utakmica - 8.125 evra po meču
94 minuta - 691,5 evra po minutu
38 poena - 1.710,5 evra po poenu
16 skokova - 4.062,5 evra po skoku

 

ZVEZDA IZNENADILA SOFOA Menadžer: Nije očekivao tako nešto, ali...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Story

pre 8 godina

Cena centra sa Sofovim rejtingom ,jednostavno je takva i tollika u evropskim razmerama,da ne kazem i veca.Problem je kao sto rece Sofov agent u neuigranosti.I sada ce svi da pitaju pa kako ? pa tako sto ove godine nema MWilla.On MWill,je protekle sezona uradio za Bobija mnogo vise nego svi treneri zajedno u Bobijevoj karijeri.MWill je jedan i jedinstven plej,kakvih je realno vrlo malo.Momak je svojom sjajnom kosarkaskom inteligencijom jednostavno razigrao i Bobija i celu Zvezdu sa sve trenerom i to je ogromna razlika.Da je MWill bio u ekipi Sofo bi bio drugi covek i danas bi svi govorili drugacije.Jednostavno trebalo je saacekati 1.dec i u paru s Willijem krenula bi poezija,Sofo je dominantan,jer svojom korpulencijom puni reket.Setite se sta je pre dve sezone u dresu Makabija radio Bobiju.Bobi nije mogao da se mrdne i bio je bez ucinka.To je sezona sa Nelsonom na pleju.Ako Covic ne vrati MWilla napravice najvecu gresku i Zvezda nece nista osvojiti.Covic nije imao strpljenja ,a Radonja zna koliko je realno sofo jak kad se uigra,a za to je potrebno vreme i pravi plej.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17