• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.12.2015

22:21

CRVENO-BELI NEMOĆNI U ISTANBULU, ODLUKA U "PIONIRU" Fener ponovo jači od Zvezde - 79:61

Crvena zvezda

CRVENO-BELI NEMOĆNI U ISTANBULU, ODLUKA U "PIONIRU" Fener ponovo jači od Zvezde - 79:61

Podeli vest

U pretposlednjem kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da iznenade lidera grupe, pa je Fenerbahče pobedom rezultatom 79:61 potvrdio prvo mesto u A grupi. Crveno-beli će morati da pobede Bajern u "Pioniru" za top 16

Zvezdi je ovo bio peti poraz u sezoni, pa će za prolaz u top 16 fazu, drugi u poslednje tri sezone, morati da savlada minhenski Bajern u poslednjem kolu u "Pioniru". Nemci u devetom kolu ubedljivo poraženi od Reala 86:67. Odluka će pasti u Beogradu!

Ekipa Željka Obradovića upisala je sedmi trijumf i kao prvoplasirana ide među 16 najboljih timova Evrope.

Najefikansiji u timu Zvezde bio je Simonović sa 15 poena, Cirbes je dodao 12 poena, a jedan manje imao je Štimac. S druge strane, Fener su do trijumfa predvodili Judo sa 13 i Antić i Datome sa po 12 poena, dok je 10 poena ubacio Bogdanović,a sedam Kalinić. 

GRUPA A

9. kolo

Bajern - Real Madrid 67:86

Strazbur - Himki 69:78

Fenerbahče - Crvena zvezda 79:61 

TABEL: Fenerbahče 7-2, Himki 5-4, Real Madrid 4-5, Bajern 4-5, Crvena zvezda 4-5, Strazbur 4-5.

Crveno-beli su kontrolisali igru tokom prve deonice meča i imali konstantnu prednost oko pet poena, ali su nakon prvih deset minuta igre vodili 20:18 jer su Turci uspeli da istope minus. 

Simonović je trojkom otvorio drugu četvrtinu, Fener je i dalje kuburio u napadu, što su crveno-beli iskoristli i poveli 29:21. Međutim, usledio je nešto slabili period igre Zvezde, pa je Fener napravio seriju 10:2, a trojkom Bogdanovića poveo nekoliko sekudni pre kraja poluvremena sa 39:37, a prednost nije ispustio do kraja meča.  

Početkom drugog dela Fener je napravio seriju 8:0 poveo 47:37, a Zvezda je tek nakon pet minta igre trojkom Simonovića i uz seriju poena Štimca uspela da se vrati u igru. Ponovo su domaćini uspeli da pobegnu crveno-belima, koji su se nekako vratili preko Štimca, pa su pred poslednjih deset minuta igre imali "minus sedam" poena (58:51).

Međutim, crveno-beli su tokom poslednjeg perioda bili totalno van igre. Ponovo im je bilo potrebno skoro pet minuta da upišu prve poene. Fener je rutinskom igrom poveo 67:51 i sedmom pobedom u grupi overio prvo mesto pred top 16 fazu takmičenja.  

 

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 79:61 (18:20, 21:17, 19:14, 21:10)

Hala: Ulker arena. Gledalaca:8.634 Sudije:Luiđi Lamonika

FENERBAHČE: Hikman 2, Judo 13, Mahmutoglu, Antić 12, Bogdanović 10, Jurtseven 2, Slukas 9, Ugurlu, Veseli 9, Kalinić 7, Dikson 3, Datome 12.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 2, Dangubić 2, Lazić 6, Tejić 2, Simonović 15, Gudurić, Jović 6, Miler 3, Cirbes 12, Štimac 11, Vilijams 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tok utakmice

Četvrta četvrtina

Fenerbahče je overio prvo mesto na tabeli, Zvezda sada samo misli na Bajern - 79:61.

 Pero Antić pogađa iz ćoška, a potom se upisuje i Dangubić - 75:60.

Upisala se i Zvezda u poslednjem periodu, tri poena ubacio je Miler , njegovi prvi poeni u meču - 70:54.

Raste prednost Fenera. Serija grešaka crveno-belih na Datome ubacuje za "plus 19" - 70:51. 

Ide Fener na "plus 14" poenima Dastomea - 65:51. Zvezda još nije postilga koš u četvrtoj deonici, igra se četrvti minut. 

Antić i Kalinić sigurni na otvaranju poslednjih deset minuta 63:51.

Starsportphoto©

Treća četvrtina

Na kraju treće četvrtine 58:51.

Ponovo Simonović vraća Zvezdu trojkom u igru  - 56:49. Ali, Slukas je siguran sa penala pa povećava vođstvo domaćina na 58:49.  

Ali, razigrao se Judo, potom pogađaju i Antić i Datome, pa Fener ponovo ima "plus deset" - 56:46. 

Pogađa i Zvezda u drugom poluvremenu. Novu trojku ubacio je Simonović 47:40. Potom četiri vezana poena ubacuje Štimac, za seriju od 7:0 i rezultat 47:44.

Veseli zakucava za seriju  Fenerbahča u drugom poluvremenu od 8:0 i prednost od deset poena - 47:37. 

Fener u seriji od 11:0, ako računamo i finiš druge četvrtine. Zvezda još bez pogotka u trećoj deonici, prošla su tri minuta igre. 

Deseti poen Bogdanovića , pa još dva dodaje Veseli  za prednost od šest poena za domaćina 43:37. Pokušao je Jović da smanji ali je usledila rampa Judoa.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Bogdanović drugom trojkom preokreće na 39:37 za Fener nekoliko sekundi pre poluvremena. Radonjić je tražio tajm-aut. Gudurić ne pogađa za tri, ostaje 39:37.

Jović je bio precizna za dva, pa je Miler faulirao Antića koji ima dva slobodna bacanja, oba korsti i smanjuje na 37:36.

Kalinić je zaradio treću ličnu grešku. Fenerbahče je napravio seriju od 10:2, pa je samo na "minus jedan", a imala je Zvezda i devet poena više. 

Trojkaški obračun. Kalinić je promašio za tri poena , potom poentira Bogdanović, pa Tompson za 35:31. Trojkom Bogdanović primakao je Fener na 35:34. Dva minuta do poluvremena.

Štimac je zaradio posekotinu iznad levog.

Trojka Slukasa koji smanjuje na 30:24, ali Lazić uzvraća istom merom - 33:24. Nova trojka za Fener, ovog puta pogađa Antić, a Judo smanjuje na 33:29, pa Radonjić traži tajm-aut.

Prvi poeni Lazića i odmah trojka, za "plus osam" - 29:21. Tejić pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Nova maklsimalna prednost gostiju - 30:21.

Slukas je primakao Fener na minus dva , a onda je Vilijams uposlio Štimca koji ima i jedno slobodno bacanje. Čuva Zvezda prednost - 26:21. 

Nova trojka Simonovića, treća u utakmici. Zvezda vodi 23:19. Potom je napravio korake, a tajm-aut tražio Željko Obradović. 

Starsportphoto©

Prva četvrtina

Datome je bio precizan sa penala, a onda je poentirao  Štimac s druge strane. Pogađa Veseli, pa na kraju prvog dela Zvezda vodi 20:18.

Četiri vezana poena Nikole Kalinića, pa pogađa Simonović, drugu trojku u meču- 18:14.  Tajm-aut traži Željko Obradović.

Simonović uzvraća na poene Bogdanovića, a četvrti poen postiže Jović za "plus pet" - 13:8.Judo smanjuje prednost Zvezde, ali odmah pogađa i Cirbes i vraća plus pet 15:10.  

Dikson uzvraća trojkom,  a nakon nekoliko promašaja s obe strane pogađa Cirbes uz jedno slobodno bacanje koje ne koristi - 9:6. 

Simonović trokom donosi Zvezdi prednost od 5:3 na startu meča u Istanbulu. Odličan prodor Jović,  usledila je rampa Judoa, ali je lopta pre toga udarila u tablu - 7:3. 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija