• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2016

11:33

ZAPLAKAĆE VUKAŠIN I ZBOG ZVEZDE: Ovde sam naučio kako je kad nemaš šta da jedeš, emocije je teško sakriti!

Crvena zvezda

ZAPLAKAĆE VUKAŠIN I ZBOG ZVEZDE: Ovde sam naučio kako je kad nemaš šta da jedeš, emocije je teško sakriti!

Podeli vest

Omladinska reprezentacija Srbije postaje prvak sveta pobedom nad Brazilom u finalu, Vukašin Jovanović pada na kolena, istinske dečije suze naviru, ne može da ih zaustavi - slika je koja je 20. juna 2015. godine obišla svet

Suze radosnice mladog Zvezdinog fudbalera "naterale" su mnoge Srbe širom planete da plaču zajedno sa njim, a Jovanović, kada razmišlja o 2016. godini, ima jednu želju - da u crveno-belom dresu zaigra u Ligi šampiona, pa makar morao ponovo da zaplače.

- Jednom sam plakao, bilo bi glupo opet, ali emocije ne mogu da se kontrolišu. Pokušaću da ih izbegnem, ali biće puno emocija. U Zvezdi sam od svoje 10 godine, ovde sam naučio da nemam šta da jedem, budem poznat, da me ljudi pozdravljaju na ulici.  Zvezda je velika porodica koja nosi tugu i radost. Prošle sezone sam tugovao, a ove imam priliku da se radujem. Ulazak u Ligu šampiona bio bi fantastičan uspeh, ali rano je da pričamo sada o tome - rekao je Jovanović.

Jovanović je dobrim igrama skrenuo pažnju brojnih timova širom Evrope, ali ističe da bi voleo da se oproba u inostranstvu tek posle plasmana u Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom.

- Nije isto igrati Ligu šampiona sa nekim drugim velikim evropskim timom ili sa klubom iz svog grada i gde sam naučio prve korake. Zvezda mi je sve dala, napravila od mene čoveka i fudbalera, mnogo toga doživeo sam ovde. Nisam sanjao ni titulu prvaka sveta, ni Ligu šampiona, pa sam jedno dostigao. Ušao sam u prvi tim kada je klub bio u jako lošoj situaciji, ali sada ima nagoveštaja o plasmanu u Ligu šampiona - nada se Vukašin ostvarenju drugog sna.

Drugarstvom do uspeha 

Tim Miodraga Božovića ušao je u klupsku istoriju pošto je u jednoj sezoni vezao 19 pobeda zaredom.

- Posle turbulentnog početka sezone niko nije verovao da bismo mogli da vežemo 19 pobeda. Međutim, ostvarili smo taj poduhvat, za šta je najzaslužnija atmosfera u svlačionici i sjajno drugarstvo. Sve je bilo predodređeno za ovakav uspeh. Mislim da možemo još više i bolje za nekih 30 ili 40 odsto kada prođemo pripreme - zaključio je Jovanović.


Mladi defanzivac ističe da bolju 2015. godinu nije mogao da zamisli, ali i da je tek na početku karijere i da želi još mnogo toga da postigne.

- Moram da budem zadovoljan i srećan jer sam za samo šest meseci osvojio titulu prvaka sveta, a sa Zvezdom sam na dobrom putui da postanem šampion Srbije. One su mi najdraže u životu i biće mi podstrek u životu za neke nove uspehe. Osvojio sam trofej prvaka sveta sa zemljom u kojoj sam rođen i koju volim, a sada i sa klubom u kojem sam odrastao i gde sam kao dečak maštao da igram, tako da sam uradio stvari koje niko ne može da mi izbriše - poručio je mladi fudbaler crveno-belih.

Jovanović dodaje da uporkos ogromnoj prednosti, niko u Zvezdi i ne pomišlja da se u drugom delu sezone opusti i "prosipa bodove".

- Ne smemo da se opuštamo, bićemo oprezni do kraja. Ne želimo da prosipamo bodove, već da pobeđujemo jer smo tako naučili, pogotovo mi koji smo ponikli u Crvenoj zvezdi. Motiva sigurno neće nedostajati, nikada nam neće dosaditi da pobeđujemo i na proleće očekujem nastavak niza. Za mene, prošla godina je kao iz snova i nadam se da će ova biti još bolja - istakao je Jovanović.

JOVANOVIĆ PECKA "GROBARE": Biće više naših navijača na Radniku, nego nekih u Ligi Evrope!

JOVANOVIĆ: Trener mi stalno govori da nemam pojma, sad sam ga razuverio

SUZE TERAJU NA SUZE Ovako se dočekala titula (VIDEO)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17