• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.01.2016

12:08

(VIDEO) DANAS JE ROĐENDAN "DELIJA" Pre 27 godina osnovana je jedna od najboljih navijačkih grupa na svetu!

Crvena zvezda

(VIDEO) DANAS JE ROĐENDAN "DELIJA" Pre 27 godina osnovana je jedna od najboljih navijačkih grupa na svetu!

Podeli vest

Na Božić pre 27 godina, 6.januara 1989. godine, “rođena” i najmasovnija navijačke grupa na Balkanu – “delije sever”

Mnogobrojne grupe koje su se okupljale na utakmicama Zvezde, od kojih su najuticajnije bile "red devils", "zulu "voriors" i "ultras", na inicijativu “ultrasa” zakazale su sastanak 7.januara 1989. godine kada je došlo do dogovora o ujedinjenju. Pored velikog broja imena koja su bila u opticaju za jedinstveno ime svih navijača, izabrano je "delije sever“.

Starsportphoto

Usledila je prava ekspanzija, u grupu su primani novi navijači, radilo se na stvaranju prepoznatljivih navijačkih simbola, pesmama, rekvizitima…Delije su napravile nezapamćene atmosfere na mečevima ne samo na “Marakani”, nego u Drezdenu, Minhenu, Bariju…

"Delije" su ostale uz Zvezdu i pokazale odanost i tokom kriznih godina, niza sezona bez trofeja. Kada je opstanak kluba bio neizvestan, krenulo se u mobilizaciju, usledila je nova ekspanzija i fenomen odlaska na stadion.

Pored navijačkih aktivnosti, pristalice Zvezde su poznate i po brojnim humanitarnim akcijama.

(VIDEO) SVAKA ČAST "DELIJE"! Zvezdini navijači među 25 najboljih na svetu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 8 godina

Da !! do tada su bili CIGANI!! Cudno je to da preko noci neko napravi toliki skok!!! Slozicete se da izmedju CIGANA I DELIJA posto'i velika razlika!! Ovde je nema!! Izvinjavam se nacionalnoj manjini!!

Darko

pre 8 godina

Crkni glodaru.Najaci smo i najbolji bili cigani ili bilo sta...........

daki

pre 8 godina

srecan rodjendan najboljim navijacima na svetu, najboljeg kluba na ovim prostorima! zajedno mozemo sve!!! samo jedna zvezda sija posebnim sjajem... Zvezda Crvena!!! samo jedna Zvezda je prvak Evrope, sveta...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija