• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.01.2016

17:00

ZVEZDA IŠČUPALA POBEDU U LJUBLJANI! Crveno-beli se revanširali Olimpiji - 77:69

Crvena zvezda

ZVEZDA IŠČUPALA POBEDU U LJUBLJANI! Crveno-beli se revanširali Olimpiji - 77:69

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju u Ljubljani sa 77:69 (16:23, 24:13, 24:15, 13:18) u 19. kolu ABA lige

Umalo od gotovog veresija! Ponovo su se košarkaši Crvene zvezde kockali, ali su za razliku od nekih prethodnih mečeva ovoga puta pobedili, i tako se revanširali za poraz u prvom delu sezone.

Meč su obeležile serije poena. Olimpija je odlično otvorila utakmicu posle prvih deset minuta vodili 23:16. Potom su puleni Dejana Radonjića napravili preokret u drugoj deonici i na poluvreče otišli sa četiri poena prednosti (40:36).

Zvezda je u drugom delu treće četvrtine vezala pet trojki, Gudurić je pogodio dve, a Micić, Simonović i Miler jednu. Krilni centar Zvezde je nastavio seriju početkom poslednjeg dela igre pa su gosti pet minuta pre kraja imali "+16" (71:55).

Tada se činilo da su Beograđani kovertirali pobedu, ali su serijom loših napara i grešaka dozvolili gostima da se vrate u život. "Zmajčeki" su napravili seriju 12:0, prišli na "-4" i imali poesd, ali je Rajt napravio faul u napadu. Posle više od četiri minuta bez koša Miler pogodio trojku i tako potvrdio pobedu gostiju. 

Zvezda je na ovaj način prekinula seriju od tri poraza, pošto su prethodno izgubili dva evroligaška meča (Efes i Fenerbahče), dok su od Cedevite poraženi u prethodnom kolu regionalnog takmičenja.

OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 69:77 (23:16,13:24, 15:24, 18:13)

Hala: Stožice, Sudije: Srđan Dožai, Herceg Siniša, Tomislav Hordov. Gledalaca: 2.000

OLIMPIJA: Rajt 8, Rupnik, Robinson 2, Hrovat 7, Mesiček 4, Nikolić 7, Vučević 5, Lepornik 2, Lešić 16, Zagorac 11, Mahković 2, Zakis 5.

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 9, Rebić, Dangubić 2, Lazić 1, Micić 5, Simonović 5, Gudurić 7, Jović 4, Miler 25, Cirbes 15, Štimac 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aba-liga.com

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Više od četiri minuta crveno-beli nisu postigli koš, a post je prekinuo Miler trojkom u poslednjoj sekundi napada minut pre kraja - 74:67. Jedno bacanje je pogodio Miler, a za domaćina je Rajt položio. Cirbes je zakucavanjem stavio tačku na utakmicu - 77:69.

Serija Ljubljančana 7:0 u režiji Mesičeka, Zagorca i Rajta kojom domaći smanjuju zaostatak - 71:62. Novi poeni "zamjčeka" preko Rajta, a onda je Vučetić pogodio jedno od dva slobodna bacanja - 71:65. Rajt je nastavio da teroriše koš gostiju, serija 12:0 za 71:67.

Pogodio je dvojku Miler na početku poslednje deonice, a onda je trojku za domaćina na utamici pogodio Zakis 66:54. Nastavio je svoju seriju MIler koji je novom trojkom došao do 21 poena - 69:54. Prvi poen na utakmici ubacio je Mesiček koji je bio polovičan sa penala, a na drugoj strani je Cirbes pogodio ispod koša 71:55.

aba-liga.com

Treća četvrtina

Novi poeni Nikoliča za "zmajčeke", ali je Gudurić uzvratio trojkom uz faul i bio precizan sa penala za 58:51. Ponovo je Gudurić ubacio trojku a onda i Miler, i to je bio peti vezani pogodak van linije 6,75 za crveno-bele - 64:51. Kraj treće četvrtine.

Cirbes je vratio prednost crveno-belima, a onda je precizan bio i Miler za 48:45. Potom je NIkolič zakucao za domaćina, Micić se revanširao trojkom, da bi ondapogodio Lešić ali je Simonović uzvratio trojkom 54:49.

Drugo poluvreme je poenima otvorio Leši koji je pogodio uz faul i bio je precizan sa penala, a na drugoj strani je pogodio Kinsi za vođstvo od 42:39. Nastavio je Lešić svoju seriju, ubacio je četiri poena, dva je dodao Horvat, dok je na drugoj strani pogodio jedino Jović. Domaći vode 45:44.

aba-liga.com

Koristi Zvezde niz grešaka Olimpije, a Cirbes poentira za preokret - 34:33. Novi faul nad Milerom, koji koristi slobodno bacanje - 37:33. Kinzi pogađa trojku, pa Zvezda ima sedam poena prednosti na 43 sekunde pre kraja poluvremena - 40:33. Zagorac ubacuje petu trojku za Olimpiju i prekida seriju Zvezde od 14:1. Na kraju, Zvezda vodi na poluvremenu  - 40:36.

Miler je sa penala prepolovio prednost Ljubljančana - 32:29. Hrovat je napravio faul, a Miler je sa linije penala ponovo bio maksimalan - 33:31. Slovenci traže tajm-aut, pošto se Zvezda ponovo vratila u igru. 

Trojkama Olimpija čuva prednost, ovog puta siguran je bio Hrovat - 30:26. Micić promašuje oba penala, dok su na drugoj strani neprecizni Rajt i Lešić, koji je potom bio precizan sa linije za slobodna bacanja - 32:26. 

Samo poen prednosti za Olimpiju posle poena Dangubića - 25:24, ali je Zakis siguran na drugoj strani, pa prekida seriju crveno-belih od 8:0. Novi promašaj Zvezde za tri, pokušao je Dangubić, ali nije uspeo. Zvezda iz deset pokušaja samo je jednom pogodila trojku. 

Vučetić pravi treći faul, pa Štimac sa penala smanjuje na "minus pet" - 25:20. Simonović promašuje za tri, ali poentira Micić i vraća Zvezdu - 25:22. Trener Olimpije traži tajm-aut, pošto su domaćini vodili devet poena, a Zvezda se primakla na minus "dva". 

Mahković koristi uspavanost crveno-bele odbrane i zakucava, raste prednost Slovenaca na "plus devet" - 25:16. Štimac je posle faula sa linije za slobodna bacanja ubacio oba i smanjio zaostatak na 25:18. 

Druga četvrtina

aba-liga.com

Dve trojke Zagorca u nizu, dok za Zvezdu poentiraju Cirbes i Jović uz zvuk sirene - 17:13. Miler iz prvog šuta na meču pogađa trojku, prvu za Zvezdu, ali s druge strane uzvraća Lapornik - 21:16. Tačku na prvih 10  minuta stavio je Robinson - 23:16.

Trojka za Olimpiju u režiji Nikolića - 11:5. Novi poeni Kinzija kioji smanjuje zaostatak Zvezde na 11:7. Pokušao je Simonović za tri, ali lopta se odbila od table.Ni Jović ne pogađa za tri, ali Cirbes uspeva da ispravi grešku - 11:9.

Kinzi je promašio ja tri poena, dok je za Olimpiju siguran Rajt za 6:3. Novi poeni Lešića, za seriju od 8:0 Olimpije. Poentirao je Kinzi, nezgodno doskočio i povredio zglob. Na sreću Zvezde, nije ništa ozbiljno, ostaje u igri. 

Pogodak Cirbesa uz faul i dodatno slobodno bacanje u prvom napadu. S druge strane, Vučetić i Lešić preokreću na 4:3.

Prva četvrtina

MLADI I ZELENI! Radonjić: Ništa ne može preko noći, potrebno je mnogo rada!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20