• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2016

22:07

(FOTO) PAO SRUŠEN U GROTLU "ARENE"! Zvezda na korak od sna, Top 8 sve bliži - 69:67

Crvena zvezda

(FOTO) PAO SRUŠEN U GROTLU "ARENE"! Zvezda na korak od sna, Top 8 sve bliži - 69:67

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki korak ka Top 8 Evrolige pošto su u "Kombank areni" savladali Panatinaikos u 10. kolu rezultatom 69:67

Posle mučenja tokom prve dve četvrtine crveno-beli su na krilima "delija" zaigrali tokom treće deonice meča i činilo se prelomili utakmicu u svoju korist pošto su imali prednost i od 13 poena. Međutim, Panatinaikos se predvođen Vilijamsom vratio u meč tokom poslednjih 10 minuta, stigao do egala, ali je na kraju je drama pripala pulenima Dejana Radonjića , koji su posle ovog trijumfa treći na tabeli E grupe sa skorom od šest pobeda i četiri poraza, dok je PAO četvrti sa istim učinkom. 

EVROLIGA

Top 16, 10 kolo

Grupa E

Četvrtak
Lokomotiva - Fenerbahče 52:55
Cedevita - Malaga 78:91

Petak
Darušafaka - Efes 68:72
Zvezda - Panatinaikos 69:67

Tabela: Fenerbahče 9-1, Lokomotiva 7-3, Zvezda 6-4, Panatinaikos 6-4, Efes 4-6, Darušafaka 3-7, Unikaha 3-7, Cedevita 2-8.

Tarens Kinzi je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf sa 19 poena i četiri skoka, Kvinsi Miler ubacio je 16, dok je Eliot Vilijams bio nezaustavljiv u drugom poluvremenu, a meč je okončao sa 17 poena.

Nervozno su crveno-beli ušli u meč sa Panatinaikosom, koji su posle početnog minusa od 4:0 uvratio serijom od 12:4 i poveo sa osam poena prednosti (18:10). U nastavku prvih 20 minuta igre crveno-beli su se mučili za svaki koš, srljali iz greške u grešku, a gosti održavali prednost. Ipak, u finišu druge četvrtine malo su se trgli puleni trenera Dejana Radonjića. Kinzi je ubacio trojku, a onda je kao i Miler bio precizan sa linije za slobodna bacanja, pa su crveno-beli sa samo tri poena zaostatka dočekali odmor (31:28).

Posle razgovora u svlačionici usledio je furiozan start crveno-belih koji su predvođeni Jovićem napravili seriju 15:4 i poveli 43:35, a potom imali i plus "13" - 55:42. Međutim, opuštanje tokom poslednjih 10 minuta igre kaznili su Grci. Na 30 sekundi pre kraja meča izabranici trenera Aleksandra Đorđevića bili su na "minus jedan", ali je Kvinsi Miler odveo Zvezdu na 69:64 rešio sve dileme po pitanju pobednika. 

 

(VIDEO) NIKO NEMA ZVEZDO TO ŠTO IMAŠ TI! Bjelica, Lučić i Ninković pozvali "delije" u "Arenu"

Starsportphoto

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS 69:67 (10:18, 18:13, 25:11,16:25 )

Hala: "Kombank arena", Gledalaca: 18.150.  Sudije: Rižik (Ukrajina), Lotermoser (Nemačka), Konde (Španija) 

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 19, Rebić, Dangubić 9, Lazić 2, Simanić, Micić 6, Tejić, Simonović 2, Gudurić 2, Jović 4, Miler 16, Cirbes 6, Štimac 3.

PANATINAIKOS: Hejnc 5, Pavlović 7, Janković, Focis, Raduljica 11, Papas, Feldin 4, Diamantidis, Gist 9, Kalates 5, Kuzmić 5, Vilijams 17, Hanter 4. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starsportphoto

TOK UTAKMICE:

KRAK. Zvezda je pobedila 69:67.

Greška Dangubića . trojka Vilijamsa PAO prilazi na 64:63. Dangubić ubacuje dva bacanja, potom Miler postiže koš i bacanje za 69:64, a pavlović samo utešnu trojku za PAO. 

Kinzi postiže 19 poen, Zvezda vodi 63:57 na 1.21 do kraja meča. Cirbes krade loptu,a onda Raduljica pravi ličnu grešku. Do kraja 53 sekunde. Cirbes na liniji za slobdna bacanja, ubacuje jedno za 64:59. S druge trane Raduljica poentira uz faul Cirbesa. Zvezda vodi 64:60 na 43 sekunde do kraja meča.

Miler vraća prednost, a Kinzi pogađa sa penala za vođstvo 59:55. Zaboravili su crveno-beli na Raduljicu koji poentira i smanjuje rezultat na 59:57. Miler ubacuje sa penala, pa nema trojke Vilijamsa, a Joviću svirana nošena lopta!  

Starsportphoto

PAO prilazi na samo tri poena, nakon četiri vezana poena Vilijamsa, crveno-beli vode 55:52. Nesportska greška Hantera, a Gudurić  promašuje oba bacanja. Neverovatna serija Vilijamsa koji sam vraća PAO u igru - nerešeno je 55:55. 

Micić otvara poslednju deonicu, a onda Vilijams postiže poene sa linije za slobodna bacanja. Zvezda čuva dvocifrenu prednost 55:44. Pavlović je zaradio četvrtu ličnu grešku, a posle poena Kalatesa (55:48) Radonić traži tajm-aut.

Četvrta četvrtina

Starsportphoto

Prolazi Micić, poentira i tera Đorđevića da traži tajm-aut. Crveno-beli vode 49:40. Dva minuta do kraja četvrtine. Gudurić promašuje za tri ali ispravlja grešku i Zvezda prvi put u meču ima dvocifrenu prednost - 51:40. Hajnc poentira, a onda Pavlović pravi faul u napadu,a Miler ubacuje dva poena za penala za prednost Zvezde 53:42 na kraju treće deomice.

Cirbes pravi drugu ličnu grešku. Hanjc ubacuje za PAO, a Kinzi sa penala, a onda i pogotkom za dva donosi Zvezdi 47:38. Pao je Kinzi, požalio se na povredu, pa će ga zameniti Gudurić.

Kinzi nastavlja da zatrpava koš Grka, potom krade loptu, a onda Jović dodaje za Cirbesa i Zvezda vodi 43:35. PAO u šoku, Gist pravi faul u napadu. Radonjić traži tajm-aut. Serija crveno-belih od 15:4. 

Starsportphoto

Gist ostaje bez poena, a Jović ubacuje za dva i donosi preokret Zvezdi - 34:32. Miler zakucava i nastavlja seriju crveno-belih, koji sada vode 36:32. S druge strane pogađa Kuzmić uz faul, pa je rezultat 36:35 za Zvezdu. Ne zadugo, jer Dangubić trojkom povećava vođstvo domaćina na 39:35.

Jović pogađa prvi poene za Zvezdu u drugom poluvremenu, pa su crveno-beli samo na minus jedan poen - 31:30. Dangubić dobija tehničku zbog prigovora, sudije ne tolerišu pritisak. Vilijams pravi korake, a Kinzi pogađa za poravnanje rezultata - 32:32. 

Treća četvrtina

Starsportphoto

Novi laki poeni Panatinaikosa koji na dva minuta pre kraja poluvremena vodi 31:24. Muče se crveno-beli za svaki koš, a povrh svega Lazić pravi korake u prodoru. Vilijams pravi faul, pa Kinzi ima šansu sa penala da smanji rezultat i uspeo je. Zvezda je ponovo na "minus pet" - 31:26. Faul pravi Kuzmić, a Cirbes siguran sa linije za slobodna bacanja. Panatinaikos posle prvih 20 minuta vodi 31:28. 

Zvezda prilazi na šest poena zaostatka posle prvih poena Cirbesa i to sa linije za slobodna bacanja -- 25:19. S druge strane pogađa Hanter, a Kinzi drugom trojkom za Zvezdu budi navijače u Areni. PAO i dalje vodi, a tu prednost povećava Vilijams sa linije za slobodna bacanja - 29:22. 

Starsportphoto

Taman što je Zvezda malo uhvatila priključak Gist ubacuje trojku, pa Panatinaikos vodi 25:16. Miler s druge strane promašuje zicer, ali uz faul, pa sa penala smanjuje na 25:18. Miler za sada ima samo pet ubačenih poena. Tajm-aut traži Radonjić.

Felidn ubacuje prve poene, potom s druge strane Gudurić ne ubacuje trojku, ali onda zakucava Štimac, PAO vodi 22:16. Gudurić krade loptu, ali nisu crveno-beli iskoristili šansu da smanje razliku. 

Štimac sa penala i Simonović prvim poenima na meču smanjuju rezultat na 20:13. Đorđević traži tajm-aut. Druga lična za Pavlovića, a Micić ubacuje oba slobodna bacanja pa su crveno-beli na "minus šest" - 20:14. 

Druga četvrtina

Starsportphoto

Raduljica i Kalates preokreću rezultat na 8:6 za PAO. Nakon zakucavanja Gista Miler ubacuje trojku, ali PAO povećava vođstvo novim poenima Gista i Pavlovića na 16:10. Tačku na prvu četvrtinu stavio je Kuzmić, Grci vode 18:10.

Janković je pogrešio, usledila je kontra Zvezde i faul Gista, pa je na liniju za slobodna bacanja otišao Dangubić, pogađa oba pa Zvezda dolazi do 4:0. Gist postiže prve poene za PAO nakon skoro četiri minuta igre i smanjuje na 4:2. Dangubić postiže svoj četvrti poen, a Radulica pravi fal, da bi potom Pavlović ubacio za dva, pa gosti prilaze na 6:4. 

Miler je odmah pokušao za tri ali promašio , kao ni Kalates s druge strane. Dangubić je potom pogrešio i poklonio Grcima loptu. Posle serije promašaja s jedne i druge strane sa penala je pogodio Kinzi, za prvo vođstvo Zvezde od 2:0.

Prva četvrtina 

Starsportphoto
Starsportphoto

 

Starsportphoto

 


Tagovi:

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija