• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2016

11:45

TERZIĆU, RECI VEĆ JEDNOM ISTINU: Zašto se Zvezda odrekla milion evra od Grujića i KOME SU OTIŠLE TE PARE?!

Crvena zvezda

TERZIĆU, RECI VEĆ JEDNOM ISTINU: Zašto se Zvezda odrekla milion evra od Grujića i KOME SU OTIŠLE TE PARE?!

Podeli vest

Srpski fudbalski biser, fudbaler Liverpula Marko Grujić, čiju je šestomesečnu pozjamicu Crvena zvezda platila milion evra, u drugom delu sezone odigrao je samo tri utakmice, a sigurno neće igrati u kvalifikacijama za ligu šampiona!

Genijalno objašnjenje
Iz Liverpula su nam tražili da se u papirima vodi da su Grujića platili sedam, a ne šest miliona, jer će igrač tako lakše dobiti radnu dozvolu
FK Crvena zvezda

Da podsetimo, čelnici Crvene zvezde prodali su mladog igrača Liverpulu za sedam miliona evra, a zatim platiti Englezima platili milion za šestomesečnu pozajmicu, što je potpuno sumanuto!

Jer, Grujić će ostati u klubu do 1. jula 2016, što znači da neće moći da pomogne crveno-belima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje za srpskog prvaka počinju 12. jula. Takođe, nema nikakve logike što je Zvezda dala milion evra da bi zadržala Grujića samo za drugi deo ove sezone, jer je titulu praktično već osvojila.

I konačno, Grujić već nekoliko nedelja ne igra zbog navodne povrede, a trener Miodrag Božović uigrava formaciju kojom će započeti kvalifikacije za Ligu šampiona. 

(FOTO) MARKO GRUJIĆ POTPISAO ZA LIVERPUL! Mladi as se odmah vraća na pozajmicu u Zvezdu!

Dakle - bačene pare!

Ili su otišle u nečiji džep?

Informer je još pre nekoliko meseci od čelnika crveno-belih zatražio objašnjenje, a njihovo obrazloženje je takvo da je u njega teško poverovati.

BOŽOVIĆ NAJAVIO: Forsiraćemo mlađe igrače do kraja sezone

GUKNI TERZO, GOLUBE!

Zvezdan Terzić bi zvezdašima i celokupnoj srpskoj javnosti morao da objasni:
- Ko je doneo odluku da se Grujić zadrži u ovoj polusezoni?
- Kojim interesima Zvezde je vođena ovakva odluka?
- Da li tri utakmice koje je Grujić odigrao vrede milion evra?
- Zašto je Grujić zadržan kada je titula već osvojena i treba uigravati tim za kvalifikacije za Ligu šampiona bez njega?
- Da li je, ustvari, Grujić prodat za 6 miliona evra i ako jeste, zašto se to krije?

- Zapravo nema nikakve pozajmice. Transfer iznosi šest miliona evra, ali je Liverpul tražio da formalno stavimo da je sedam, pa da im vratimo jedan. To je urađeno zbog toga što igrač nema uslove za dobijanje radne dozvole, a lakše će je dobiti ako je cena transfera veća - rekli su nam iz Zvezde.

Velika Britanija zaista ima stroga pravila za izdavanje radnih dozvola fudbalerima koji nisu državljani zemalja Evropske unije. Uslov je da je igrač u prethodne dve godine odigrao 75 odsto utakmica za seniorsku reprezentaciju, ne računajući prijateljske mečeve. Pored toga, u obzir dolaze samo igrači čiji se nacionalni timovi nalaze u prvih 70 mesta na rang-listi FIFA.

Međutim, pošto Grujić nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Srbije, britansku radnu dozvolu mogao je da dobije samo ukoliko ga Komisija za razvoj engleskog fudbala proglasi ekstratalentom.

A to nema veze sa visinom transfera!

Predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica takođe tvrdi da visina cene transfera tu ne igra nikakvu ulogu.

- Naravno da nije bitno koliko je obeštećenje plaćeno za igrača. Komisija procenjuje da li određeni igrač može da doprinese poboljšanju kvaliteta lige. Grujić sa 19 godina iza sebe ima zlato sa Evropskog i sa Svetskog prvenstva, što je više nego dovoljno za dobijanje dozvole. Komisija i postoji upravo zbog toga da ne bi neki šeik mogao da plati 50 miliona evra samo da mu, recimo, dete zaigra u Premijer ligi - objasnio je Poledica.

GRUJIĆU SPONZORUŠE NE DAJU MIRA: Saleću me od kada sam potpisao za Liverpul!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki delija

pre 8 godina

ovo nesto debelo smrdi iskreno ko je taj lopov sto je sebi stavio ovo u dzep po meni on nam i nije vise trebao jer donald i le talek izvanredno igraju zadnjeg veznog nesto smrdi ovde neko je lovu maznuo na racun pozajmice kao koja je logika da za samo 6 meseci platimo 1 milion a uopste nije to trebalo bas nesto smrdi i to zestoko

Ref

pre 8 godina

Aman vise,pa svaka cast kad su i 6 uzeli od igraca iz nase lige ...cudio sam se kad su prodali stefana savica iz partizana za one silne milione u sitiju...svaka cast tim ljudima ,divim im se

miki ciga

pre 8 godina

@miki delija Pa ti delijo si gori od cigojnera! Niti znaš da pišeš, niti šta pišeš!

Dragisa

pre 8 godina

Gukni Terzo, gukni pa nesto novo slazi..dokle ces biti zasticen kao beli medved?

franjevac

pre 8 godina

pazi da tebi ne gukne??? Gledaj svoj cirkus a sta tebe briga za Zvezdu?

aleksa

pre 8 godina

I opet ponavljma da je fk c znase ZLO i najveca zabluda .

dejan

pre 8 godina

vi mozete komentarisati dali je sve po zakonu odnosno dali je drzava ostecena,,,a zvezda da je dala pet od sest miliona za sest mjeseci kluba stvar,,,,nisam znao da se novinari moraju pitati zakoliko se igrac prodaje i koliko se placa,,,,,najbolje sve posaljite u jsd pa u fss toletu oni sve upakuju u dva minuta i pravac uefa da da komentar

realan

pre 8 godina

To milionce je Terza dao onom koji ga drzi jos uvek na slobodi\n

milan

pre 8 godina

recimo zato sto je jedan od uslova Grujica bio da ostane da osvoji titulu..u suprotnom ne bi otisao..\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17