• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.05.2016

21:49

(VIDEO/FOTO) BARI ZA SVA VREMENA! Zvezda spektakularno proslavila godišnjicu osvajanja Kupa šampiona!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) BARI ZA SVA VREMENA! Zvezda spektakularno proslavila godišnjicu osvajanja Kupa šampiona!

Podeli vest

Crvena zvezda je pre 25 godina osvojila trofej Kupa šampiona, pa je tim povodom održana Svečana akademija u Sava centru

Klupske legende je na ulazu u Sava Centar dočakao špalir, ali i aplauzi navijača. Među prvima je došao golman i kapiten šampionske generacije Dika Stojanović u društvu predsednika Skupštine Ratomira Dujkovića, a potom i istali igrači iz legendarne generacije: Savićević, Najdoski, Binić, Stošić.

Starsportphoto
Starsportphoto

Svečanoj akademiji u Sava centru prisustvovao je veliki broj bivših i sadašnjih fudbalera Zvezde, kao i javnih ličnosti, glumaca, pevača...kojima je Zvezda u srcu. 

Nisu svi fudbaleri iz legendarne generacije prisustvovali akademiji pošto su bili opravdano sprečeni. Na akademiji nisu bili  Darko Pančev, Robert Prosinečki je imao utakmicu, Siniša Mihajlović, slavio ćerki rođendan, Vladimir Jugović, Duško Radinović i Slobodan Marović, koji je ženio sestrića.

Starsportphoto

Prvo je prikazan film koji je izazvao mnoštvo aplauza pošto se bavi dečačkim danima Zvezdinih junaka iz Barija. Potom i poseban pogled na šampionski tim iz ženskog ugla. Zatim su na binu izašli šampioni predvođeni Dejanom Savićevićem, Miodragom Belodededićem, Ilijom Najdoskim, Dragišom Binićem i kapitenom Stevanom Stojanovićem, koji je simbolično ponovo podigao pehar.

Starsportphoto


Uz ovacije su "delije" pozdravile svoje idole. Potom je usledila pesma navijača, "Nek' nam Bog da sreće", uz zastave i koreografije.

Nisu zaboravili ni da još jednom prozovu UEFA skandiranjem: "UEFA mafija", ali i "Kosovo je Srbija". 

Informer
Starsportphoto

Dejan Savićević je pre početka akademije izjavio je da mu je zadovoljstvo što su se bivši igrači sakupili u Beogradu, a da mu je žao što neki nisu tu zbog privatnih obaveza.

- Najvažnija utakmica bivše Jugoslavija. Nismo odigrali finale kako znamo bio je veliki pritisak sportske i političke javnosti i podbacili smo ali smo kroz penale osvojili trofej. Zvezda je tradicijom zaslužila da ima taj trofej. Drago mi je što smo se okupili. Žao mi je što nema još igrača - rekao je Savićević.

Informer

Miodrag Belodedić, jedan od ključnih igrača Ljupka Petrovića u pohodu na titulu prvaka Evrope, voleo bi češće da viđa nekadašnje saigrače.

- Srećan sam što sam video sve naše bivše i sadašnje igrače, sa nekima pričam, sa nekim sa čujem. Nije loše da se viđamo. U Steaui se viđamo svake godine, a ovde, retko - kazao je nekadašnji reprezentativac Rumunije.

Informer
Starsportphoto

Iz finala se Belodedić najviše seća napada Olimpika.

- Sećam se Papena, a Dika Stojanović je odbranio dve-tri dobre šanse. Ilija i ja smo ih dobro čuvali, to nam je bio prvi zadatak, a ovo drugo, kako nam je govorio Ljupko Petrović, bilo je lako - kazao je Belodedić. 

Starsportphoto
Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija