• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

22.06.2016

07:00

KOŠARKAŠ BARSELONE KARLOS AROJO ZA INFORMER: "Delije" nikad neću moći da zaboravim!

Crvena zvezda

KOŠARKAŠ BARSELONE KARLOS AROJO ZA INFORMER: "Delije" nikad neću moći da zaboravim!

Podeli vest

Ostao sam bez daha kad sam gostovao Zvezdi sa Galatasarajem i kad sam video na koji način su navijači vašeg kluba odali počast ubijenom navijaču Marku Ivkoviću

Uvek ću pamtiti kako su "delije" odale počast ubijenom navijaču Marku Ivkoviću na utakmici u Areni i gajim veliko poštovanje za njih, kaže za Informer bivši košarkaš Galatasaraja Karlos Arojo!

Legendarni Portorikanac, koji je u međuvremenu prešao u Barselonu, gostovao je sa Galatom u Beogradu prošle godine, neposredno pošto su turski navijači ubili Ivkovića u Istanbulu.

"Orlovi" će u Rio
Ako postoji favorit na kvalifikacionom turniru za OI, onda je to Srbija

Arojo će imati priliku da ponovo zaigra pred beogradskom publikom na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji će se održati od 4. do 9. jula u Areni.

Poslednji put ste igrali u Beogradu nakon što su navijači Galatasaraja, vašeg bivšeg kluba, ubili

Zvezdinog navijača. Kako je bilo igrati pred "delijama" posle te tragedije?

- Sećam se dobro te utakmice sa Zvezdom, to ne mogu da zaboravim. Bio je to stvarno čudan dan za nas, od samog dolaska u Beograd, pa do utakmice. Bilo je teško igrati u onakvoj atmosferi. Međutim, moram da naglasim da gajim veliko poštovanje prema navijačima Crvene zvezde zbog načina na koji su odali počast Marku Ivkoviću te večeri. Iskreno, ostao sam bez daha kada sam video sve ono.

Slabo sam igrao u Barsi

Da li ste zadovoljni partijama u Barseloni?
- Nisam zadovoljan kako sam igrao ove godine. Bila je to osrednja godina za mene. Znam kakav sam igrač i žao mi je što nisam uspeo više da pomognem ekipi.
Barsa trenutno gubi 2:1 u pobedama od Reala u finalu plej-ofa španskog prvenstva.
Možete li da napravite preokret?
- Barselona je veliki klub i uvek se očekuju najbolji rezultati. Mislim da i dalje imamo priliku da osvojimo trofej.

Ponovo ćete igrati u beogradskoj Areni. Očekujete li sad bolju atmosferu?

- Nadam se da će biti prijatnije nego prethodni put. Drago mi je što se kvalifikacioni turnir održava u zemlji u kojoj vlada veliko interesovanje za košarku. U vašoj zemlji ljudi prosto vole ovaj sport i lepo je igrati u takvom okruženju.

Vaš Portoriko će biti u grupi A, zajedno sa Srbijom i Angolom, dok su u grupi B Letonija, Češka i Japan. Samo pobednik turnira će izboriti plasman na Olimpijske igre. Ko će ići u Rio?

- Teško je odrediti ko je favorit na ovakvim takmičenjima, nisam siguran da ga uopšte i ima. Međutim, ako moram nekog da izdvojim, neka to bude Srbija. Ipak igraju pred domaćim navijačima i imaju dosta šansi da osvoje turnir.

LIČNA KARTA

Ime: Karlos Arojo
Datum rođenja: 30. jul 1979.
Pozicija: plejmejker
Klubovi: Barselona, Galatasaraj, Boston, Majami, Makabi, Orlando, Detroit, Juta, Denver, Toronto
Priznanja: MVP izraelske lige 2009, turske lige 2012, All-Star 2015, 

Srbija ima mnogo problema sa otkazima i povredama igrača. Mislite li da će to uticati na snagu naše ekipe?

- Srbija je veoma talentovan i ozbiljan tim, bez obzira na sve probleme. Imate igrače koji znaju kako da igraju na visokom nivou. Dovoljno je reći da ste vicešampioni sveta.

Dokle može da dogura Portoriko na ovom turniru?

- Želimo da Portoriko učinimo ponosim, to nam je glavni cilj. Pokušaćemo da izborimo plasman na Olimpijske igre, jer zbog toga dolazimo u Beograd, a videćemo i da li ćemo uspeti.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija