• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fkcrvenazvezda

22.08.2016

18:53

(VIDEO) ZVEZDAŠI VERUJU U PREOKRET PROTIV SASUOLA: Sve je moguće na "Marakani"

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDAŠI VERUJU U PREOKRET PROTIV SASUOLA: Sve je moguće na "Marakani"

Podeli vest

Težak poraz od Sausola (3:0) u prvom kolu plej-ofa Lige Evrope nije demoralisao crveno-bele pred revanš utakmicu. Nisu se predali na "Marakani", nego podsećaju na mečeve koje su bili izgubljeni posle prvog duela, ali su u revanšu na "Marakani" viđeni preokreti

- Daleke 1970. godine, Crvena zvezda je takmičenje u Kupu Šampiona započela teškim porazom u šesnaestini finala. Ujpešt Doža je na svom terenu pobedila Crvenu zvezdu rezultatom 2:0, ali revanš u Beogradu doneo je potpuno drugu sliku. Već u 7. minutu, Zoran Filipović je Zvezdi doneo vođstvo, da bi sredinom prvog poluvremena Dragan Džajić anulirao prednost Ujpešta iz prvog meča. Do kraja utakmice, u strelce su se upisali i Stevan Ostojić, odnosno još jednom Zoran Filipović, i Zvezda se pobedom od 4:0 plasirala u osminu finala.

- Na proleće 1975. godine, u četvrtfinalu Kupa pobednika Kupova susreli su se Crvena zvezda i Real Madrid. Kraljevski klub je u prvom meču slavio pobedu od 2:0, i Zvezda je bez kapitala u vidu gola u gostima na svojoj Marakani morala da juri nimalo naivnu prednost Reala. Ipak, u nezaboravnom revanšu u kojem su epski duel vodili Dragan Džajić i Kamačo, crveno-beli su uspeli da nadoknade minus iz Madrida, i golovima upravo Džajića kao i Ognjena Petrovića uvedu dvomeč u penal seriju, nakon koje je Crvena zvezda zabeležila trijumf i plasirala se u polufinale Kupa pobednika Kupova.

- Najveći preokret u istoriji kluba dogodio se u sezoni 1978/79. Iako je tek počelo takmičenje u Kupu Uefa, delovalo je da će Crvena zvezda biti eliminisana već u prvom kolu. Ekipa koju je na terenu predvodio Vladimir Petrović Pižon, poražena je u Nemačkoj od Dinama iz Berlina rezultatom 5:2. Nemci u Beogradu poveli 1:0 i tom prednošću otišli na odmor. Nastavak utakmice doneo je pravu crveno-belo rapsodiju. Najpre je Dušan Savić načeo Dinamo golom u 58. minutu, da bi potom dva gola postigao Zdravko Borovnica, i na taj način uveo utakmicu u veoma neizvesnu završnicu. Zvezdi je bio potreban još jedan gol, i on je dočekan – u 90. minutu, kada je Lauk zatresao sopstvenu mrežu.Crvena zvezda se na taj način plasirala u narednu rundu Kupa Uefa, a te sezone stigla je čak do finala ovog takmičenja!

- Treba pomenuti i sezonu 1981/82, u kojoj je Crvena zvezda učestvovala u Kupu evropskih Šampiona i u kojoj je eliminisana od Anderlehta u četvrtfinalu. Prethodno, u osmini finala ovog takmičenja, crveno-beli su u gostima protiv Banjika poraženi rezultatom 3:1. Da Crvenu zvezdu nikada ne treba otpisivati, ponovo je pokazano u revanšu, slavila je ubedljivu pobedu od 3:0, i na taj način se plasirala u četvrtfinale gde je kasnije eliminisan od Anderlehta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17