• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.11.2016

22:31

ZVEZDA RASTURILA CIBONU U ZAGREBU! Crveno-beli se osamili na vrhu ABA lige - 91:70​

Crvena zvezda

ZVEZDA RASTURILA CIBONU U ZAGREBU! Crveno-beli se osamili na vrhu ABA lige - 91:70​

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde demolirali su Cibonu u Zagrebu rezultatom 91:70 u devetom kolu ABA lige

Crveno-beli su nakon ovog kola jedini sa maksimalnim učinkom u regionalnom takmičenju, pa su se osamili na čelu tabele ABA lige.

Zvezda je u Zagreb stigla nakon putešestvija i pošto su igrači prenoćili na aerodromu u Kazanju. Ali, umor nije bio razlog da ne demoliraju Zagrepčane. Domaćin je vodio na početku meča, potom su crveno-beli došli do prednosti, pa su u nastavku samo uvećavali kapital. 

Nejt Volters je briljirao sa 14 poena i 2 asistencije, a po 14 poena ubacili su i Bjelica i Jović, dok je Kuzmić dodao 13. Na drugoj strani Ante Žižić imao je 16, a Marin Rozić 15 poena. 

Posle početne klackalice Zvezda je napravila seriju 9:0 i povela 18:10 zahvaljujući  pre svega sjajnoj igri Kuzmića. Do kraja poluvremena crveno-beli su nastavili da lome rivala sjajnom igrom u napadu i odbrani. Delovalo je kao da košarkaši Cibine, koji nisu mogli da se saberu, u četvrtak prenoćili na aerodromu u Kazanju, a ne crveno-beli.

Tokom druge deonice se razigrao Nejt Volters koji je predvodio šampiona ABA lige do prednosti od 20 poena (50:30). Crveno-bele je sjajno služio i šut za tri poena, šest pogođenih iz 11 pokušaja, dok je dve ubacio Stefan Jović. 

Gde je šuterski stala u drugoj, Zvezda je nastavila u trećoj četvrtini. Jović se razgoropadio, a crveno-beli su stekli zalihu od 25 poena (64:39). U nastavku je samo Rozić bio razlog što se prednost srpskog tima kretala oko 20 poena. Potom je i Žižić pokušao nekako da sačuva obraz svojoj ekipi, ali ništa nije mogao sam. Crveno-beli su nastavili da pune koš Cibone te je na kraju bilo 91:70.

 


CIBONA - CRVENA ZVEZDA 70:91 (18:23,15:30, 19:20, 18:18)

Hala: "Dražen Petrović". Sudije: Boltauzer Matej, Koljenšić Miloš, Majkić Mario.

CIBONA: Rejnolds 4, Šakić 6, Marineli 9, Marić, Ćorić, Džonson 8, Rozić 15, Sulejmanović, Slavica 6, Joksimović 6, Žižić 16, Gospić.

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 8, Lazić 8, Dobrić, Simonović 4,  Dženkins 10 , Gudurić 4, Jović 14, Kuzmić 13, Bjelica 14.

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Domaćin je na "minus 13", ali Dženkins ubacuje trojku i crveno-beli povećavaju na sigurnih 16 poena više- 86:70. Poeni Bjelice uz faul gosti su vratili "+19". Na kraju - 91:70.

Poeni Jovića pa dve trojke u nizu Zvezde, pogodili su Bjelica i Lazić. Gosti povećavaju na 81:57. Opustili su se crveno-beli, Cibona pravi seriju 11:0 i prolazi na 81:68.

Nastavljaju crveno-beli da zatrpavaju koš Zagrepčana, trojka Bjelica, deveta za Zvezdu u meču. 

aba-liga

Treća četvrtina

Dženkins je pogodio drugu trojku u trećoj četvrtini. S druge strane Rozić - jedini raspoložen. Kuzmić poentira preko Žižića i stiže do dvocifrenog učinka, ima 11 poena. Potom je Kuzmić bio siguran i sa penala za vođstvo Zvezde od 71:48. Poenima kapitena Mitrovića u poslednjoj sekundi Zvezda je dobila i treću deonicu – 73:52.

Trojka Rozića, ali odmah istom merom uzvraća Mitrović,a Jović koji povećava na 64:39 tera domaćine da traže tajm-aut. Rozić postiže novu trojku, ali to ne predstavlja opansost po goste koji imaju 20 poena više - 64:44.

Dangubić je prvi igrač Zvezde sa tri lične greške. Džonson pogađa drugu trojku za Cibonu, a Dženkins je nadmudrio odbranu domaćina i postigao prve poene u drugom delu - 57:36.

aba-liga.com

Druga četvrtina

Gudurić je prekinuo seriju Voltersa, koji potom ubacuje svoj deseti poen. S druge strane domaćini ne mogu da se povežu, nemaju rešenje za odbranu Beograđana. Dva minuta do kraja poluvremena -Zvezda vodi 50:30.  Kraj poluvremena - Zvezda vodi 53:33.

 Volters pogađa posle pauze i Zvezda ima 15 poena više - 38:23. Potom Amerikanac krade loptu i poentira. Crveno-beli igraju kao da pre dve večeri nisu spavali na aerodromu - vode 40:26.

Dobra odbrana Zvezde, sevnula je kontra i lagana realizija Gudurića za dvocifrenu prednost - 32:22. Simonović trojkom povećava na 35:23 pa trener Cibone traži tajm-aut. Volters pogađa posle pauze i Zvezda ima 15 poena više - 38:23.

Lazić povećava prednost šampiona ABA lige. Nekoliko promašaja domaćina, pa Bjelica pravi faul. Prvo Žižić poentira preko Bjelice, da bi mu se revanširao košarkaš crveno-belih već u narednom napadu uz faul. Zvezda ima osam poena prednosti - 28:20.

aba-liga

Prva četvrtina

Rejnolds prekida seriju Zvezde, pa promašaj Mitrović.Sjajan pas Jovića za Kuzmića koji je izuzetno raspoložen. Zvezda vodi 20:13. Treća trojka za crveno-bele preko Lazića, Rozić je precizan s druge strane. Beograđani drže prednost 23:16. Jović je pokušao sa devet metara, ali promašuje. Crveno-beli posle prvih 10 minuta vode 23:18.

Nastavlja se klackalica. Posle Rozića poenira Kizmić, pa promašaj na jednoj i drugoj strani. Zvezda dolazi do prednosti od tri poena preko Mitrovića, a Mulaomerović traži tajm-aut. Raste prednost Zvezde, koja pravi seriju 9:0. Preko Kuzmića i Jovića koji pogađa trojku gosti vode 18:10.

Žižić i Rozić su pogodili za domaćine, dok je Zvezda izjednačila na 4:4 preko Kuzmića, a onda Jović trojkom preokreće rezultat na 7:6 za crveno-bele. Zagrepčani su potom poveli 8:7, ali Dženkins polaže sa druge strane za 9:8.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ćela

pre 7 godina

Mi ove zagrebčane , malo , malo , po trtnemo . Prošlog ponedeljka one , sada ove i tako svaki put , kad nam se nađu na putu !!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija