• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.11.2016

19:50

PUKLA STOTKA - EFES UGASIO ZVEZDU! Crveno-beli nisu uspeli da naprave novo čudo u Istanbulu

Crvena zvezda

PUKLA STOTKA - EFES UGASIO ZVEZDU! Crveno-beli nisu uspeli da naprave novo čudo u Istanbulu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u devetom kolu Evrolige poraženi u Istanbulu od Anadolu Efesa rezultatom 100:79 (21:21, 26:19, 27:24, 26:15)

Crveno-beli su put Istanbula krenuli sa željom da se vrate sa pobedom, baš kao pre nekoliko sedmica kada su slavili protiv Galatasaraja - 85:83.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Čarls Dženkin sa 20 poena, što mu je rekord u Evroligi, dok je Marko Gudurić postigao 14, uz četiri skoka.

Efes je predvodio Derik Braun sa 20 poena i osam skokova, dok je Tomas Ertel postigao 17 poena i sedam asistencija.

Zvezdi posle utakmice u Istanbulu ima četiri pobede i pet poraza, a isti učinak ima i Efes.

Crveno-beli su dobro počeli meč i tokom prve deonice držali korak sa domaćinom. Efes je u drugih deset minuta napravio blagu prednost, ali su izabranici Dejana Raonjića i dalje pratili ekipu Velimira Perasovića.

Međutim poslednjih pet, šest minuta poslednje deonice je bilo kobno za crveno-bele. Igrači Zvezde su srljali iz greške u grešku, igrali vrlo loše u odbrani i neorganizovano u napadu, a rezultat toga je ubedljiv poraz.

EFES - ZVEZDA 100:79 (21:21, 26:19, 27:24, 26:15)

Dvorana: Abdi Ipekči. Sudije: Perez Pizaro, Fufis, Riter.

Anadolu Efes: Tomas 6, Hanikat 12, Balbaj, Braun 20, Osman 12, Koton 19, Gejik, Korkmaz, Grejndžer 5, Omić 2, Ertel 17, Danston 7.

Crvena zvezda: Volters 8, Dangubić 2, Lazić 2, Simanić 2, Dobrić, Simonović 9, Rakićević, Dženkins 20, Gudurić 14, Jović 7, Kuzmić 6, Bjelica 9.

 

Starsportphoto

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Namirisali su krv domaći i nastavili da pune koš Zvezde, Ertel je vezao sedam poena, crveno-beli su pred ubedljivim porazom - 96:79. Hanikat je pogodio jedno od dva bacanja, a onda trojka Kotona za konačnih 100:79.

- Čini se da je domaćin prelomio utakmicu na četiri minuta pre kraja. Sjajna rola Hanikata u odbrani i napadu, a imao je podršku u Braunu - 89:75.

- Najava neizvesne završnice, dve trojke Zvezde - Volters pa Simonović - 80:75. Mogli su gosti dodatno da smanje zaostatak, ali su promašili dve trojke što je kaznio Koton trojkom - 83:75.

- Osman je pogodio tri bacanja posle faula Voltersa, koji se odmah pogodivši 2+1. Međutim, potom je i Danston pogodio uz faul, a na drugoj strani polaganje Simonovića - 80:69.

Starsportphoto

Treća četvrtina:

- Munjevit odgovor Efesa, trojkama Osmana i Tomasa se vraćaju na + 10, a Radonjić zove tajm-aut - 70:60. Lazić je prekinuo seriju domaćin, ali za kratko - usledila je trojka Čedija - 73:62. Gudurić precizan sa penala, a na drugoj strani Danstono polovičan - 74:74.

- Odličan period igre Zvezde, koja je nanizala osam poena i došla na samo četiri poena zaostatka. Dve trojke vezao je Dženkins u dva poena Jovića - 64:60.

- Ne uspevaju da uhvate priključak crveno-beli. Posle svakog postignutog koša, izabranici Dejana Radonjića odigraju lošu odbranu i domaći lako postižu poene - 64:52.

- Kuzmić je pogodio sa penala, a onda serija Efesa 6:0 za do sada maksimalnih +11 - 53:42. Dženkins je potom pogodio za dvam, a onda je Jović bio polovičan sa penala posle čega je usledila nova serija Efesa za 58:45.

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

- Ponovo su malo pobegli gosti preko Tomasa i Brauna - 47:38. Bjelica je sa penala postavio konačan rezultat prvog dela igre - 47:40.

- Nastavili su Turci seriju poenima Ertela, Derika i Osmana, a to je prekinuo Jović - 43:33, na tri minuta do kraja prvog poluvremena. Vratili su se crveno-beli preko Marka Gudurića, koji je najpre pogodio dva penala a potom i trojku - 43:38.

- Razigrao se Ertel, ali je odgovorio Dženkins košem uz faul - 29:29. Pogodio je Bjelica, a onda serija 5:0 domaćeg tima preko Brauna i Hanikata što je nateralo Radonjića da zatraži tajm-aut - 34:31. Problem za crveno-bele je i što Bjelica ima tri lične greške.

- Novi poeni Kotona, koji je najraspoloženiji u domaćem timu do sada - 23:21. Danston i Ertel precizni za Efes, a na drugoj strani je pet poena vezao Gudurić - 26:26.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

- Serija Zvezde 4:0, najpre koš Bjelice, a onda i prvi poeni Simanića, da bi uzvratio Ertel - 15:17. Nastavila se igra koš za koš, a Efes je uz zvuk sirene preko Hanikata došao do izjednačenja - 21:21.

- Pet poena vezao je Koton i doneo prednost Efeseu (11:10), ali je usledila trojka Bjelice. Turci su izjednačili preko Omića - 13:13.

- Dženkins je poenima otvorio meč, uzvratio je Braun, a onda sjajna odbrana crveno-belih zahvaljujući kojoj gosti prave seriju 6:0. Pogađali su Kuzmić, Simanić, koji je u prvom petorci i opet Dženkins - 6:10.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SIMA KOSMOS

pre 7 godina

Jedno veliko hvala KK Anadolu Efes za pobedu nad (niko im ne može zabraniti kako će da se zovu).

pozdravu

pre 7 godina

se pridruzuje Sakota ... (niko vam ne moze zabraniti da se vratite u drugu ligu).

stjepan supanac

pre 7 godina

komentar na mestu .... ne bih imao sta da dodam

Dragan

pre 7 godina

Niko nas nije ugasio,niti će nas ugasiti.Nisam znao da turci imaju toliko navijača u Srbiji.

turska pivara

pre 7 godina

Punimo limenke iz FMP do vrha kvalitetnim pivom...\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17