• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.11.2016

18:38

NASTRADALA OLIMPIJA U STOŽICAMA! Zvezda se poigrala sa Slovencima za 11. pobedu u nizu - 85:67

Crvena zvezda

NASTRADALA OLIMPIJA U STOŽICAMA! Zvezda se poigrala sa Slovencima za 11. pobedu u nizu - 85:67

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 11. pobedu u ABA ligi, pošto su u Stožicama savladali Olimpiju 85:67

Slovenci su se koliko-toliko držali u igri do sredine treće četvrtine, kada se Zvezde odlepila na deset poena prednosti. Gudurić i Simonović su trojkama započeli seriju, Zvezda je brzo otišla na "plus 15" i lagano privela meč u Stožicama kraju.

Najefikasniji je bio Kuzmić sa 20 poena i 9 skokova, Jović je dodao 15 uz 6 asistencija, dok je Gudurić završio meč sa 14 poena. U poraženom sastavu najbolji je bio Džeferson sa 18 poena, a po 12 su postigli Janković i Oliver. 

Nakon početne klackalice Zvezda je u finišu prve četvrtine stekla prednost od sedam poena, a početkom druge deonice lider ABA lige vodio je 28:20 predviđen raspoloženim Jovićem i Gudurićem. Međutim, domaći tim je uspevao da drži minus na četiri do pet poena, da bi sjajni Džeferson izrežirao preokret Olimpije koja je povela 37:36. Jović je u nastavku doneo Zvezdi novu prednost koja je na kraju poluvremena mogla da bude veća od dva poena (43:41) da nije bilo individualnih grešaka.

Olimpija se držala i nastavku drugog poluvremena, da bi Zvezda predvođena Kuzmićem, Gudurićem i Jovićem u finišu treće četvrtine napravila 13 poena razlike (66:53).

Nastavili su crveno-beli da pune koš domaćina, pa su početkom poslednje deonice definitivno rešili pitanje pobednika. Zvezda je povela 75:59 i bilo je jasno da Slovenci ne mogu više da se vrate u utakmicu, koja je okončana rezultatom 85:67

aba-liga

OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17)

Hala: "Stožice". Sudije: Sreten Radović, Marko Juras, Igor Mitrovski.

OLIMPIJA: Barbarić 3, Oliver 12, Šaškov, Budnić, Mulalić 5, Mesiček 9, Pelko 6, Milošević 2, Janković 12, Džeferson 18, Jurček, Hrovat, Janežič, Mlađan. 

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Rebić, Dangubić 9, Mitrović, Lazić 7, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins, Gudurić 14, Jović 15, Kuzmić 20, Bjelica 6.

TOK MEČA

 

aba-liga

Četvrta četvrtina

Simonović dva i po minuta pre kraja pogađa za novih "plus 20". Nikola Janković koristi slobodno bacanje u poslednjim sekundama i postavlja konačnih 85:67.

Ne dozvoljava Radonjić opuštanje, pa zove tajm-aut. Odmah poeni Bjelice, pa Volter pogađa za "pus 20" - 81:61.  Radonjić ubacuje u igru Dobrića i Simanića.

Kuzmić poenima otvara i poslednju deonicu. Potom Dangubić ubacuje trojku, a Gudurić sa četiri vezana poena povećava na 77:59.  S druge strane, Janković ubacuje za dva poena.

Treća četvrtina

Zvezda je imala 13 poena razlike - 66:53, ali Pelko ubacuje trojku, a tačku na četvrtinu stavlja Kuzmić - 68:56 za Zvezdu.

Crveno-beli dolaze do maksimalne prednosti od deset poena - 63:53. Vezao je Kuzmić šest poena, a onda Lazić i Simonović bili precizni za tri poena. Trener Olimpije Gašper Okorn traži tajm-aut.

Jović nastavlja da puni koš Olimpije, bio je precizan za tri poena. Sada Dženkins pravi četvrti faul. Sva četiri je napravio na Džefersonu. Kuzmić dolazi do lakih poena, a Jović do nove asistencije, s druge strane,  poentira Oliver. Zvezda vodi 53:50.

Sjajna blokada Kuzmića, ali trojkom Olivera Olimpija stiže do minimalne prednosti - 44:43. Nekoliko izgubljenih loptu crveno-belih na startu ove četvrtine. Jović postiže svoj 12 poen i vraća vođstvo 46:44. Potom Simonović promašuje trojku, a onda nakon aisistencije Jovića posle kontre polaže za 48:44 za Beograđane

 

aba-liga

Druga četvrtina

Četiri vezana poena Mesičeka i Olimpija stiže do novog egala - 41:41. Sjajna kontra Zvezde i polaganje Jovića za 43:41 za crveno-bele na kraju poluvremena. 

Barbarić sjajnom blokadom zaustavlja Gudurića, a potom pravi faul. Gudurić pogađa polovično sa penala - 37:37. Jović drugom trojkom vraća vođstvo Beograđanima, potom faul Pelka na Kuzmiću, koji pogađa drugo bacanje - 41:37 vode crveno-beli. Crveno-beli su se odbranili, a Volters napravio grešku u koracima. Tajm-aut traže domaćini.

Zvezda ima samo "plus jedan" - 32:31. Ali, Bjelica i Gudurić ne daju da Zvezda ispusti prednost - 36:31. Trojka Pelka uz sirenu, a onda Džeferson nakon faula Bjelice ubacuje sva tri slobodna bacanja i preokreće rezultat na 37:36 za Olimpiju.

Gudurić, pa Oliver pogađaju na startu druge četvrtine, a onda se Volters upisuje u listu strelaca. Pelko trojkom smanjuje prednost Zvezde na minus tri - 32:29.

Starsportphoto

Prva četvrtina 

Maksimalna prednost gostiju iznosila je 28:20. Ali, Olimpija realizuje poslednja dva napada u četvrtini, Džeferson pogađa težak šut i smanjuje na 28:24.

Loše dodavanje Lazića koji potom pravi drugu ličnu.  U narednom napadu Dženkinsu ispada lopta, a Janković izjednačuje na 14:14. Kuzmić sa četiri vezana poena vraća prednost Zvezdi 18:14. Džeferson je smanjio rezultat na 20:18, ali Simonović trojkom i Bjelica donose crveno-belima 25:18.

Zvezda dobrom odbranom i poenima Lazić za penala i Jovića dolazi do "plus 7"- 12:5. Mesiček ubacuje drugu trojku za Olimpiju, s druge strane Dangubić promašuje, pa Džeferson poentira za dva poena i smanjuje na 12:10.

Kuzmić pogađa prve poene na meču, potom mu Janković krade loptu i poravnava na 2:2. Jović trojkom vraća prednost Zvezdi, ali Džeferson istom merom uzvraća. Dangubić posle faula pogađa jedno slobodno bacanje. Rezultat je 6:5 za Zvezdu.

aba-liga

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija